O clădire abandonată, sediu nou de primărie. Investiție de un milion de euro

2649

Compania Națională de Investiții va cheltui un milion de euro pentru ca o clădire abandonată să fie reabilitată și transformată în sediu de primărie. Lucrările au fost scoase deja la licitație, urmând a fi desemnat un constructor până la sfârșitul verii. Proiectul a fost depus de Primăria Prigoria la CNI în urmă cu un an.

Compania Națională de Investiții a scos la licitație proiectul de „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare sediu primărie, sat Prigoria, comuna Prigoria, județul Gorj”, urmând a fi desemnat constructorul până la finalul lunii august.
„În sfârșit Comuna Prigoria va avea un sediu nou de primărie! O clădire abandonată în anul 2017 va fi reabilitată și modernizată! A fost scos la licitație, pentru desemnarea constructorului de către Compania Națională de Investiții, proiectul în valoare de 4.466.149,76 RON depus de Primăria Prigoria în anul 2022”, a anunțat primarul Lucian Goață.

Funcționari mutați în bibliotecă
Primăria funcționează de câțiva ani în sediul bibliotecii din comună, într-o clădire de mici dimensiuni, cu regim de înălțime parter și etaj.
„În urma analizei funcționale, s-au constatat o serie de deficiențe în desfășurarea activității membrilor administrației locale care afectează calitatea serviciilor publice oferite comunității de către Primăria Comunei Prigoria. Alături de această clădire, există o construcție dezafectată, parțial finalizată, compusă din două corpuri, realizate în perioade diferite: clădirea inițială, construită în jurul anilor 1940, pe structură din zidărie portantă, fundații din zidărie de piatră și planșeu din lemn și extinderea realizată în 2015, din cadre de beton, fundații izolate sub stâlpi și grinzi de echilibrare, cu planșeele peste parter și etaj din beton armat”, potrivit documentației aferente licitației. Conform proiectului, această construcție ar fi trebuit să fie noul sediu al primăriei. După ce primăria a rămas fără bani, a abandonat lucrările, în 2017.
„În urma lucrărilor de extindere realizate în 2015, clădirea din zidărie a fost dezechipată pentru a permite realizarea acestor lucrări, care s-au concretizat însă în procent de 32%, mai exact doar o parte din structura de rezistență: fundațiile, placa de pardoseală, stâlpii și grinzile de cadru și planșeele peste parter și etaj, fără acoperișul de tip șarpantă. În prezent, cele două construcții prezintă o serie de degradări structurale deoarece în urma încetării lucrărilor nu au fost luate măsuri de protejare și conservare în timp. Așadar, scopul principal al realizării obiectivului de investiții, realizarea unui nou sediu administrativ pentru Primăria Comunei Prigoria derivă din lipsa de spații cu care se confruntă în prezent administrația și din lipsa unui sistem adecvat de asigurare a relației cu publicul care să corespundă unei administrații publice moderne”, potrivit documentației.
Clădirea veche va fi demolată. Investiția se ridică la peste 4,4 milioane lei, fără TVA.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here