Treisprezece candidați, niciun admis! Note de 2 și 3 pentru șefia unui post de poliție din Gorj

2345

Rezultate slabe, sub așteptări, pentru șefia unui post de poliție din județul Gorj. Treisprezece candidați au trecut de examinarea psihologică, aceștia fiind programați în data de 31 mai să susțină interviul structurat pe subiecte profesionale. Cinci candidați au decis să nu mai participe la interviu, iar restul au picat cu brio examenul, obținând note de 2, 3 sau 4. Cea mai mare notă pentru șefia postului de poliție din comuna Bîlteni a fost 5,28, mult sub pragul minim de promovare – 7.

Nu mai puțin de 14 agenți de poliție s-au înscris la concursul organizat pentru șefia postului de poliție din Bîlteni. Unul singur nu a trecut de examinarea psihologică, candidații admiși, 13 la număr, fiind programați în ultima zi a lunii mai să susțină interviul structurat pe subiecte profesionale. Simțindu-se probabil nepregătiți, cinci candidați nu s-au mai prezentat la interviu. Ceilalți au picat concursul, cu note deloc onorante. Trei dintre ei au obținut note sub 3, respectiv 2,65, 2,67 și 2,99, unul fiind punctat cu 3,09, iar un altul cu 4,37. Au fost și trei polițiști cu note peste 5, cea mai mare fiind 5,28. Baremul minim de promovare a fost 7, greu de îndeplinit de oamenii legii înscriși la acest concurs. Trebuie menționat că recrutarea s-a făcut din sursă internă. S-au putut înscrie la concurs agenții de poliție cu diplomă de bacalaureat și cu cel puțin doi ani vechime în poliție. Pentru șefia postului de poliție din Bîlteni a mai fost organizat un concurs în acest an, dar singurul candidat înscris atunci a picat cu nota 3,34.

Alți candidați, același scenariu
Aceeași situație s-a înregistrat și pentru șefia postului de poliție din Tismana. Cinci candidați au participat la interviul organizat pe 15 mai, dar niciunul nu a reușit să ia notă de trecere. Un candidat a picat la limită, fiind notat cu 6,92. Nici pentru postul de poliție din Mătăsari nu s-a găsit un șef cu acte în regulă. Au fost patru candidați, dar niciun promovat. Cea mai mică notă a fost 2,52, iar cea mai mare – 6,14.

Șef… la limită
În schimb, din cei șapte agenți de poliție care au susținut interviul pentru șefia poliției din Slivilești, unul a reușit să treacă la limită, primind din partea comisiei nota 7,26. Alți nouă candidați au participat la concursul pentru Postul de Poliție Prigoria. Aici s-au înregistrat doar două note sub 7 – una de 4,61 și o alta de 6,11. Iar cea mai mare notă este 9,53. Sunt 11 candidați și pentru șefia poliției din Peștișani, concursul având loc marți, 6 iunie.
I.I.