VIDEO: O profesoară de la Liceul Tehnologic Motru, presată de directorul adjunct să încheie mediile la clasa a XII-a! Cadrul didactic era la miting în București

23082

Duicu Raluca, profesor de limba engleză la Liceul Tehnologic Motru, diriginte la o clasă de a XII-a, a reclamat, ieri, până la ISJ Gorj, prin USLI, că directorul adjunct a făcut presiuni asupra ei să încheie mediile și să înscrie elevii din an terminal pentru examenul de atestat. Asta, în condițiile în care, profesoara urca în autocar cu destinația București, la miting, și este în grevă generală de la începutul acestei acțiuni de protest. Situația a fost comunicată și de liderul de sindicat Huică la Inspectoratul Școlar Gorj.

,,Am fost supusă unui șantaj, directoarea adjunctă Drăghici fiind cea care m-a sunat să închei marți mediile.

Eu urcam în autocar să plec la miting. Am fost amenințată că voi rămâne fără serviciu. Nici directoarea Ruseț nu este mai departe”, a spus cadrul didactic.
Raluca Duicu lucrează de 20 de ani în învățământ. Aceasta susține că situația de la liceul din Motru este de neconceput, ambele directoare făcând presiuni asupra cadrelor didactice aflate în grevă să încheie mediile și să bage elevii în examenul de atestat.
Liceul Tehnologic Motru este singurul din Gorj unde s-au semnalat astfel de probleme cu personalul aflat în grevă generală. Cu un autocar și un microbuz, câteva zeci de cadre didactice din Gorj au plecat marți la București la acțiunea de protest organizată de cele două federații sindicale.
A.STOICA

23 COMENTARII

  1. Prostule au 64 de zile lucratoare si dupa cutremur au avut 2 saptamani(SCOALA ALTFEL SI SAPTAMANA VERDE IN CARE NU S-AFACUT NIMIA)

    • @@@gheorghe, tu știind despre ce este vorba, înseamnă că ai luat parte la astfel de practici!Și atunci de ce faci acuze când și dumneata ai beneficiat de așa ceva?

  2. Cinste doamnei profesor! În felul acesta dă un exemplu de verticalitate! As fi mândru sa fie profesoara copilului meu! Cât despre meditații, dacă face, asta înseamnă că este un profesor bine pregătit, de asta este și solicitată!

  3. Doamna in cauza nu se gandeste la copiii de clasa a 12a? Ce vina au copiii? Sunt de acord cu mitingul, totusi nu trebuie sa devenim atat de rai si sa ne varsam neajunsurile pe bietii copii….

    • @@@Bogdan, dar copiii doamnei ce vină au când au nevoi pe care, datorită salariului prea mic al dumneaei, nu le poate îndeplini?

      Aaaa, dumneata ești unul din invidioșii pe care îi doare fierea că doamna, prin manifestațiile din stradă, este posibil să aibă salariul mai mare ca al dumitale.

  4. Niște căcați profesorii, ar trebui să-i dăm în judecată, noi părinții pt că pe aceste scursuri care au aproape 5 luni de concediu, muncă grea de se omoară DAR cel mai mizerabil lucru este că premeditat blochează viitorul copiilor. Ai primit la naiba bani până acum, fă-ți dracu treabă dacă te numești cadru didactic. Mă bucur că până la un viitor proces părinți -profesori, părinții din anumite orașe au cam snopit in bătaie pe „domnii dascăli”. Bravo, daca tot nu avem simt civic macar să-i cotonogim.

    • @@@Darius, cu fierea cum stai?

      Cu siguranță nu ai salariul îndeajuns să nu te doară fierea, să nu te macine oftica!

      Fii om și spune ne cât câștigi dumneata la muncă ce o prestezi!Minim pe economie (vreo 1.800 parcă este).

  5. Nu va mai agitați atât. Sunt familii întregi ce lucrează pe 2800 Ron/luna și nu au 3 /4 luni libere pe an.
    Nu au concedii prin sindicat și nici timp sa obțină al ll lea venit din meditații. Toți profesorii buni, dau meditații ( bravo lor) nu i bai.
    Însă sunt momentele ale când majoritatea părinților aud treaba aia…. trebuie ceva ore… la clasa nu i destul…. și vedeți voi ca astfel peste 85% din profesori își rotunjesc veniturile binisor.
    Cât despre titularizare sa te plângi ca se ia greu cu note peste 8.5 sa ma ierte Dumnezeu, dar sunteți ctitori de minți, cu cât at vrea sa obțineți aceste titularizare? Cu 5? E de plâns unde s a ajuns. Și știți ce ? Va respectam decizia de a crea acest … haos… în vara în vacanta…. ce ziceți?
    Vara nu? Nu va e greu?
    Acum nu faceți decât sa va jucați cu vitile copiilor noștri, fie ei mai mici , sau în învățământul liceal.
    Sa ii țineți ca pe ace înaintea examenului ce le v a marca destinul fiecăruia intr un fel sau altul , îmi pare nevertrebral, neasumat. Dar na avem drepturi!
    Sper sa vi se facă dreptatea ce o doriți!
    În viitor poate va fi cu impact bun asupra tinerilor ce ne vor veghea bătrânețile.

    • Fraiere, concediul este același că la orice angajat, nu 3 luni cum mănânci rahat. Și guvernul știa de revendicări din Decembrie 2022, de ce nu a făcut nimic?. E mai simplu să dați vina pe profesori.

    • @@@George
      Georgel tată, dacă dumneata nu ești în stare să câștigi mai mult de 2.800 Ron (ce sunt ăia?asta dacă nu te deranjez;de când am trimis pe lume, știu că moneda României este leul) nu înseamnă că și alte persoane trebuie sa fie în starea dumitale!

      P.s.
      Cu fierea cum stai, ești în regulă, mai ai dureri?

  6. Pentru „Proletaru”! Ești o mizerie de om, deoarece nu poate înțelege unicul tău neuron că aceste meditații se fac de către părinți pentru a-și putea vedea copiii făcând ceva măreț în viața asta de rahat din Romania,nu să ajungă toți spălători auto sau bătând cuie pe șantier. Și, apropo, când mai dai o „m@ie” plătită, să îi ceri bon fiscal!

  7. Face cumva meditatii in timpul alocat orelor de serviciu, mai “Proletarule”?! Nu, le face in timpul ei liber, ia din timpul pe care ar trebui sa-l petreacă cu copiii ei sau ar putea sa doarmă somnul de frumusețe așa cum fac alții. Ia încearcă, mai “Proletarule”, sa explici ceva ce nu înțeleg copiii tai, legat de scoala… și vei vedea ca după 2 ore nu-ți mai trebuie nimic, ieși secat de energie. Din păcate, profesorul care da meditatii, își vinde viața. Și-ar mai da cineva ore din viața, dacă ar fi bine plătit?!

    • Poate face, poate nu…Dacă da, e o muncă în plus, după ce își mănâncă nervii la școală. Proletarul nemulțumit face monetarul unei profesoare, dar ea este o exceptie, nu toți profesorii meditează…De aceea mor câinii de drum lung, iar…de grija altora!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here