Drumeţii montane cu Asociaţia ”Hai-Hui”

944

hai huiSâmbătă şi duminică iubitorii de distracţie alpină au putut petrece două zile de neuitat în Refugiul Agăţat, din Parângul Mare.

Acţiunea a fost una iniţiată de Ionuţ Negomireanu, coordonator de programe al Asociaţiei ATSE Hai-Hui Târgu-Jiu. Cei care adoră distracţia montană s-au aventurat în Refugiul Agăţat, la trei ore de Groapa Seacă. În total, doar 7 persoane s-au înscris pe listele acţiunii, iar aceştia au fost sfătuiţi să nu plece de acasă fără echipament adecvat, ce constă în bocanci cu talpă aderentă, haine de iarnă, rucsac, hrană pentru 2 zile şi pelerină de ploaie. Trusa sanitară, precum şi rolul de ghid, au fost asigurate de către Asociaţia Hai-Hui.

„Scopul acestei ieşiri a fost sensibilizarea populaţiei faţă de frumuseţile naturii şi oferirea de oportunităţi faţă de drumeţiile montane. Toţi iubitorii de munte s-au bucurat de drumeţie de neuitat. Traseul a fost unul mirific, Refugiul Agăţat aflându-se amplasat sub Parângul Mare, tocmai din acest motiv numindu-se aşa”, a spus Ionuţ Negomireanu, coordonatorul programului.
Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj. „Nu doar că ne-am plimbat, ci am şi ecologizat zona, reuşind să strângem 3 saci de gunoaie, pe care i-am cărat singuri până în Petroşani. Participanţii au avut parte de un foc de tabără, muzică, traseul a fost superb, am avut parte de soare, iar din loc în loc erau şi pete de zăpadă”, ne-a mai declarat Negomireanu. Acesta a menţionat faptul că o astfel de acţiune va mai fi organizată în intervalul ianuarie-februarie 2010.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here