Un OM și o viață dedicată cărților

2333

„Fiecare nou început vine de la sfârșitul unui alt început” (Seneca)

Momentul pensionării este unul dintre reperele importante din viața oricărei persoane. Marchează acel moment în care călătoria oamenilor ce își petrec tinerețea muncind din greu, s-a încheiat.
Colega noastră Negru Cornelia a fost, până de curând, bibliotecar la Biblioteca Facultății de Drept și Științe Economice Tg-Jiu, din cadrul Universității Titu Maiorescu București.
De-a lungul carierei sale de aproape două decenii, s-a remarcat ca un angajat model, cu un nivel ridicat de experiență, fiind o persoană creativă care a venit mereu cu soluții în rezolvarea problemelor, fiind respectată și apreciată atât ca OM, cât și profesional. Fire optimistă, a reușit în cele mai delicate momente să insufle încredere persoanelor din jurul său.
În cadrul colectivului facultății s-a evidențiat ca o persoană obiectivă, perseverentă, cu un spirit de observație bine dezvoltat, mereu preocupată în acumularea cunoștințelor în domeniu, făcând parte din acea categorie de persoane gata oricând să învețe ceva, să se pună la curent cu tot ce este nou. Perfecționarea profesională a fost, a rămas o preocupare și o datorie față de profesia pe care a practicat-o.
Calitatea doamnei Negru Cornelia de bibliotecar a fost o însumare de alte calități, a fost un acel „ceva” care a asigurat compatibilitatea cu profesia, așa cum trebuie ureche muzicală pentru a învăța să cânți la un instrument. Pentru un bibliotecar devotat meseriei sale, biblioteca este spațiul unde cărțile compun o simfonie, în armonie cu frumosul. Doamna Negru Cornelia a fost în permanență un om de inițiativă, urmând cu încredere îndemnul lui Brâncuşi: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe…
Calitățile doamnei bibliotecar Negru Cornelia au fost și sunt: maturitate, echilibru, cunoaștere, perseverență, cultură, informație, pregătire, răbdare, spirit de echipă, amabilitate, simț analitic, spirit critic, creativitate, capacitate de sinteză, curiozitate intelectuală.
Pe lângă profesionalism, doamna Negru Cornelia – bibliotecarul – a fost înzestrată cu presimțire, intuiție și perspicacitate, având o psihologie care se numește „cunoștință vie”.
În deontologia unui bibliotecar totul este important, începând de la salut, arta conversației și modul de a zâmbi. Ordinea și curățenia, ambianța și condițiile de studiu din bibliotecă au fost principala grijă zilnică a doamnei bibliotecar, aspecte apreciate atât de cadrele didactice ale facultății, cât și de studenți.
Mulțumim, distinsă colegă, pentru activitatea desfășurată în toți acești ani și primiți sincere felicitări cu ocazia pensionării, din partea colectivului Facultății de Drept și Științe Economice Tg-Jiu, Universitatea Titu Maiorescu București! Multă sănătate, pace și lumină în suflet, bucurie de la cei dragi inimii!
I.G. și C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.