Procedura de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor în Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia, derulată de Ministerul Energiei și firma de recrutare Pluri Consultants România SRL este aproape de finalizare. Potrivit unor informații, a fost elaborată așa numita lista scurtă, după o primă ierarhizare a candidaților, iar peste aproximativ trei săptămâni se vor cunoaște numele celor șase supraveghetori care, alături de cel desemnat de Fondul Proprietatea, vor avea mandat de patru ani în CS al CE Oltenia.
Procesul de recrutare și selecție derulat de Ministerul Energiei și Pluri Consultants România SRL, în vederea identificării, recrutării și selectării celor mai potriviți șase candidați pentru ocuparea postului de membru în Consiliul de Supraveghere la CE Oltenia a ajuns la ultimele două etape. Pe lista scurtă, au fost selectați, după cum susțin unele surse, actualul președinte al CS, Alexandru Marcoci, în prezent, secretar de stat în MAI, Mădălin Cornel Eftenoiu, șeful Administrației Fiscale pentru Contribuabilii Mijlocii din cadrul DGRFP București, membru în CS al CEO din mai 2019, Luminița Georgeta Popescu, rectorul Universității ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu și Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, în prezent, șef serviciu în cadrul Hidroserv SA. Conform surselor citate, pe lista scurtă n-au acces niciunul dintre cei trei actuali supraveghetori susținuți de PSD.
Candidaţii aflaţi pe lista scurtă vor avea la dispoziție 15 zile în vederea elaborării și depunerii declarației de intenție, iar ulterior, vor fi evaluate competențele şi trăsăturile acestora, atât pe baza interviului final cât şi a declarației de intenție. La final se va elabora lista ierarhizată a candidaților din care se vor face propunerile de nominalizare. Candidații propuși spre nominalizare şi acceptați vor semna contractul de mandate pe o durată de 4 ani. În etapa de selecție inițială și apoi în cea de selecție finală, competențele candidaților și trăsăturile comportamentale vor fi evaluate. Principalele criterii de selecție folosite sunt competențe de importanță strategică, de guvernanță corporativă, sociale și personale, experiența profesională relevantă, alinierea declarației de intenție cu scrisoarea de așteptări, precum și comportamentul și atitudinea specifică profilului de supraveghetor.
Claudiu Matei