Dorina Jianu, cu tot cu condamnare, rămâne consilierul juridic al Directoratului CE Oltenia!

6302

Dorina Jianu, consilierul Directoratului CEO care și-a angajat soțul sexagenar în companie, rămâne salariatul Complexului Energetic Oltenia cu o evoluție profesională și salarială de excepție, datorată nu neparat cunoștințelor intelectuale, ci datorită cunoștințelor cu persoane din mediul politic, sportiv și de prietenie cu persoanele aflate în funcții de conducere din compania de stat.

Nu este un secret că, Dorina Jianu, prin susținerea lui Dan Ilie Morega, om politic de vază al județului Gorj și cu influență vastă recunoscută local și județean, a fost propulsată ca director al Direcției Financiar Contabile în Societatea Natională a Lignitului Oltenia, ca om de bază și influencer. De altfel, Dorina Jianu a fost una dintre persoanele care a recomandat conducerii SNLO, cedarea creanțelor companiei către Best Recuperare Creante SRL, o firma de apartament și de la care a cam luat praful de pe tobă, evenimentele pe aceasta situație specifică fiind relevată de presa vremii, în anii 2009 – 2010. Din aceasta cauză a fost și concediată, dar tot datorită influenței potentaților vremii asupra Președintelui Secției Conflicte de Munca de la Tribunalul Gorj, este reangajată în 2010 cu toate că postul de director fusese efectiv desființat. După acest eveniment nefericit în viața profesională a Dorinei Jianu, tot datorită susținerii fostului deputat în fața managerului Laurențiu Ciurel, cel din urmă o numește pe Dorina Jianu ca Șef Departament Juridic, adică sefa juriștilor din CEO. Numai că „Pușa” cum o numesc amicii pe Dorina Jianu, datorita prieteniei cu Marin Condescu si Viorel Temelescu, era mai mult plecată în delegații cu fotbaliști de la clubul Pandurii, fapt ce i-a atras schimbarea. Visul Dorinei Jianu era însă, să fie în continuare șef al juriștilor din CEO, dar nu oricum, ci neapărat director, pentru că avea dublă specializare și era chiar potrivită. Oportunitatea apare la sfârșitul anului 2015, când Laurențiu Ciurel este schimbat din Directoratul CEO și numit Laurențiu Ciubotarică, manager care venea din privat. Ciubotarică, sub influența lui Condescu, o numește pe Dorina Jianu, Director al Direcției Juridice din CEO. Având aceasta poziție, il consiliază juridic pe noul președinte al directoratului care își dorea să scape de Medintu Aurel, pe atunci membru de directorat. Ca urmare a acestei consilieri juridice profunde și bazată pe raționamente de înaltă ”elevație doctrinară” și din jurisprudență, atât Laurentiu Ciobotarică, managerul CEO, cât și șefa juriștilor companiei au suportat rigorile legii. Astfel, aceasta este condamnată cu interzicerea dreptului de a mai reprezenta societatea în instanță și a mai ocupa funcția de director timp de trei ani. Pe lângă interzicerea acestor drepturi, instanța de judecata a obligat-o să mai plătească, împreună cu alți membri de Directorat, banii dați lui Medintu Aurel.

Opinia juridică care a costat!
Dorina Jianu, în tot acest proces penal, a pozat în victimă, spunând că, de fapt, ea nu a dat decât o opinie juridică președintelui directoratului, însă documentele de la dosar o contrazic total. Munca Dorinei Jianu trebuie plătită consistent, că dacă tot fusese obligată de instanță să plătească banii dați lui Medintu, trebuia să aibă venituri pe măsură.
Si atunci, următorul manager, Burlan, îi acordă acesteia, salariu bun și spor de conducere, dar fără a avea pe cineva în subordine, la care se mai adaugă și plata ca parte a secretariatului tehnic la ședințele AGA. Astfel, salariul consilierei ajunge cât al unui director și, daca tot are acest salariu, i s-a mai dat, cu dedicație, și mașină cu șofer.

Soțul, angajat cu clasa 30!
Asta nu este tot, pentru că Dorina Jianu, fiind vajnicul apărător al Directoratului, vede că în 2022, această structură angajează, fără număr, cu influență politică, sindicate, primari, o mulțime de oameni sub motivul că o să crească producția de cărbune și energie a companiei. Acum că producția nu a crescut, ba dimpotrivă a scăzut, a fost doar ghinion pentru uni, dar pentru Dorina Jianu o oportunitate de a-și spori veniturile familiei și, prin lobby, propune Directoratului să-i fie angajat și soțul, om venerabil în vârstă de 60 de ani, care să-și aducă aportul la bunăstarea familiei și scăderea productivității la nivel de CEO. Oare care a fost justificarea la angajare în detrimentul altor persoane tinere și cu experiență si pofta de muncă? Nici nu mai contează, atâta timp cât, pe colțul fiecărei file a notei de directorat, la angajarea soțului Dorinei Jianu, a stat semnătura soției, si prin semnătură a validat că totul este legal și corect. Dar, ca și la reclamele de vânzare de pe TV, asta nu e tot, pentru că și soțul Dorinei Jianu este un om care merită plătit corespunzător pentru stat degeaba. Astfel, când a fost angajat la SE Rovinari, i s-a dat post de electrician (probabil post liber în organigramă și notificat AJOFM), cu clasa 10, adică salariul minim pe companie, dar, minune, după numai o lună, soțul Dorinei Jianu demonstrează capacitați nebănuite de profesionalism și, din electrician, ajunge revizor tehnic (probabil înființat în organigramă și de asemenea notificat AJOFM), la parcul auto al Termocentralei Rovinari, majorându-i-se clasa de 3 ori, adică de la clasa 10 ajunge la 30. Sunt persoane în CEO care nici după 20 de ani de activitate nu ajung la clasa 30.Tot in contul ,,realizărilor” notabile ale Dorinei Jianu este trecută și divizarea Craiova 2, putând aranja lucrurile, faptele și datele in așa fel încât totul să pară corect. Câteva indicii de nelegalitate ar fi, pe de o parte, faptul că în masa patrimonială ce a făcut parte din raportul de evaluare de la divizare, nu a fost evaluat și sediul din centrul Craiovei ce aparține CEO, dar prin tranzacții pe sub mână a fost dat către SE Craiova. Culmea este că, după ce l-a dat, CEO a închiriat spații de birouri în acel sediu de la SE Craiova, pentru persoane care au stat și stau degeaba și mai plătește și chirie și utilități. O altă soluție ciudată, asumată prin procesul de divizare, este că CEO plătește ratele împrumutului luat de SE Craiova pentru proiectul de desulfurare, în condițiile în care activul nu mai este in patrimoniul CEO. Ca să nu mai vorbim de prețul de vânzare al cărbunelui către SE Craiova care este mult sub costul de producție al CEO (poate se sesizează Curtea de Conturi și ANAF și pe aceste aspecte). Am relatat o parte din fapte și acte ale consilierului directoratului CEO, iar întrebarea, retorică de altfel, este: oare, noul președinte al directoratului, Plaveti, o va menține pe aceasta în aceeași poziție?
A.S.

1 COMENTARIU

  1. Tot ce aparține statului, pute de coruptie. Cu gândirea noastă primitiva și cu un sistem de relații politice, bine pus la punct, suferă doar „prostimea”. CEO a fost, este și va fi vaca bună de muls a politicienilor. La CEO, lucrează o armata de juriști bine plătiți. Oare pentru ce le trebuie atât de mulți juriști? Sunt foarte multe de spus, ma opresc aici și spun”Nimeni nu face nimic, suntem o tara de corupti”. În proporție de 90% suntem corupti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.