Cum arată noile trenuri electrice care vor circula și prin Târgu-Jiu

1917

CFR a cumpărat 37 de trenuri Alstom care vor rula pe rutele din toată țara. Prima ramă electrică inter-regională (RE-IR) va ajunge la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în luna iulie 2023, în vederea efectuării testelor dinamice. Aceasta va fi produsă de Alstom pentru România, iar cea de-a doua va sosi în luna august, potrivit Autorității pentru Reformă Feroviară.
„În perioada 8-10 februarie 2023, o echipă a autorității – formată din membri ai proiectului privind achiziția a 37 rame electrice inter-regionale (RE-IR) – a efectuat o vizită tehnică la fabrica ALSTOM de la Katowice (Polonia).
Această deplasare constituie o obligație contractuală, prevăzută în contractul încheiat de ARF cu firma Alstom Ferroviaria SpA, în data de 25 martie 2022, ce are ca obiect achiziția a 20 de rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani, contract suplimentat cu încă 17 rame electrice de lung parcurs, prin semnarea unui act adițional, la 16 septembrie 2022”, a anunțat Autoritatea pentru Reformă Feroviară.
Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din şase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere şi patru vagoane intermediare) şi asigură 351 locuri pe scaune.
Unităţile dispun de un sistem de semnalizare şi siguranţă şi sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spaţii pentru bar/bistro şi pentru călători cu dizabilităţi, precum şi o zonă destinată distribuirii automate de bilete şi aparate de compostat.
Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa; Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara; Bucureşti Nord – Braşov – Cluj; Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj; Bucureşti Nord – Braşov; Bucureşti Nord – Iaşi; Bucureşti Nord – Suceava; Bucureşti Nord – Galaţi; Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroşani – Simeria; Bucureşti-Nord-Craiova-Timişoara-Arad; Cluj-Timişoara și Cluj-Suceava-Iaşi. Valoarea totală a contractului pentru achiziţia celor 37 unităţi electrice multiple şi serviciile de mentenanţă aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un cost total de 2.421.771.878 lei, fără TVA.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.