Peștișani: O fundație va monitoriza apa din râul Bistrița

1400

În data de 22 februarie 2023, Fundația Valea Bistriței va demara proiectul de monitorizare a calității apei (analize fizice, chimice și biologice) din pânza freatică (fântâni publice și private) a apei distribuite prin rețeaua publică și a apei din râul Bistrița. Monitorizarea calității apei se va efectua prin prelevarea a 100 de probe de apă din toate cele șapte sate constituente ale comunei Peștișani. Prelevarea și analiza apei se vor efectua de către un laborator acreditat RENAR. Prima etapă a proiectului va începe cu prelevarea de probe din satele Gureni și Frâncești.
,,Pe această cale solicităm cetățenilor să ne permită accesul la sursele de apă. Înscrierile în programul de monitorizare se pot face la numerele de telefon: 0729828203 (Cătălin Șchiopu) și 0761659824 (Minodora Păsărilă). Acest proiect este realizat în colaborare cu Bankwatch România şi este sponsorizat de un grant oferit de RUF – Romanian United Fund, în valoare de 100.000 RON.
RUF – Romanian United Fund
Bankwatch Romania
Fundația ,,Valea Bistriței”,, transmit reprezentanții fundației.
A.S.

1 COMENTARIU

  1. Ce lucrari de asa zisa sistematizare a raului Bistrita(Gorj), care au excavat albia raului si au determinat un adevarat dezastru ecologic, s-au facut in acesta iarna? Cine a aprobat asa ceva si in ce scop?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here