Proiect menit să atragă copiii către sport

965

Ministerul Sportului a anunţat că pe timpul vacanţei şcolare din această lună va desfăşura proiectul „Hercules” prin care elevii cu vârste între 6 şi 15 ani vor primi cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline.

Printre disciplinele sportive în care elevii se pot iniţia în vacanţa şcolară din februarie se numără: tenis de masă, taekwondo, nataţie, gimnastică artistică şi ritmică, karate, atletism, box, lupte greco-romane, mini rugby, nataţie, fotbal, baschet, orientare, radio-orientare, handbal, şah, dans sportiv, judo, schi, hochei pe gheaţă, kempo, ju-jitsu, darts, volei, scrimă, nataţie şi handbal pentru copii cu nevoi speciale, arte marţiale, patinaj, tir cu arcul etc.
Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de peste 150 de antrenori cu bogată experienţă, în directă colaborare cu federaţiile sportive naţionale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.
Judeţele care vor avea vacanţă în perioada 13-17 februarie sunt Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri de la nivel local, care vor susţine buna desfăşurare a cursurilor şi pregătirii, în condiţiile unei depline siguranţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here