Atelier-șezătoare la biserică. Copiii învață arta cusutului tradițional

1554

Proiect interesant la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni. Un atelier de creație, gândit pentru a promova arta cusutului tradițional, și-a deschis porțile la sfârșitul săptămânii.

Douăzeci de copii, cu vârste de la 3 până la 16 ani, au luat deja primele lecții de cusut.
„Cu ajutorul doamnelor Maria Marcela Mincea, Aurica Țicleanu, Reolina Purea, Elena Mărgineanu, Viorica Vîlceanu, copiii vor învăța să coase semne tradiționale, utilizate în minunatul proces de creare a iilor! La prima întâlnire, doamnele noastre foarte talentate și bune cunoscătoare ale tradiției gorjenești, i-au învățat pe cursanții mici și mari (mămicile copiilor nu au putut sta departe de ață și ac) unele dintre semnele de bază”, spun reprezentanții Parohiei Țicleni.
Lecțiile vor continua sâmbătă, de la ora 13:00, tot la biserică. Atelierul tip șezătoare se adresează copiilor, în primul rând, dar sunt așteptați cu drag și părinții care doresc să afle mai multe despre arta cusutului tradițional.
„Am gândit acest atelier de creație «Semne cusute – tradiții care ne definesc» pentru a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber, pentru a promova tradiția populară, pentru a fi împreună într-un mod special. Mulțumim tuturor celor prezenți pentru implicare! Să ne vedem cu bine data viitoare, în număr cât mai mare”, a transmis preotul Dragomir Țicleanu, paroh la Parohia Țicleni. Nu este prima acțiune pentru copii organizată de biserica din Țicleni. Micuții au fost implicați în diverse activități – confecționare mărțișoare, pictură, împodobire brad, plantări de flori și pomi fructiferi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here