Simpozion ,,Satul meu plin de tradiții” la Câlnic

1481

Școala Gimnazială Câlnic a inițiat un Simpozion Județean introdus în Calendarul Activităților Educative Județene- poziția 83, intitulat „Satul meu plin de tradiții”, proiect în care și-a ales ca școli partenere Școala Gimnazială Godinești, Școala Gimnazială Urdari, Școala Gimnazială Alimpești și Școala nr. 13 Timișoara. Alături le-au fost, bineînțeles, Primăria comunei Câlnic și Primăria comunei Godinești.
Comuna Godinești este recunoscută ca fiind o zonă în care tradițiile și obiceiurile sunt păstrate din generație în generație, astfel, activitatea dedicată Sfântului Trifon, în data de 01 februarie 2023, a avut loc la Școala Gimnazială Godinești, fiind școala gazdă.
Alături de noi la simpozion au fost prezenți elevi și profesori de la mai multe școli precum Școala Gimnazială Urdari, Școala Gimnazială Plopșoru, Școala Gimnazială Glogova, Școala Gimnazială Alimpești, Școala Gimnazială Dragotești, Școala Gimnazială Padeș și Școala Nr. 13 din Timișoara.
,,Ne-am dorit să le inducem dragilor noștri elevi spiritul ruralității și să le dovedim cât de norocoși și de bogați suntem deoarece am moștenit numeroase tradiții pe care le ducem mai departe cu drag. Din acest motiv, am ales ca azi, 1 februarie, ziua dedicată Sfântului Trifon, dușmanul insectelor și dăunătorilor, să se deruleze activitatea simpozionului „Satul meu plin de tradiții”. Activitatea s-a derulat frumos, am valorificat atât partea artistică, prin desfășurarea unor concursuri de creație, cât și partea modernă, fiecare unitate de învățământ și-a prezentat, folosindu-se de tehnologie și PowerPoint, localitatea și școala de unde provine fiecare. Am mers pe o colină unde autoritățile locale au organizat activități minunate, elevii s-au <<întrecut>> prin cântece alături de lăutarii comunei iar preoții au sfințit apa cu care cetățenii au mers acasă și au stropit livezile pentru a le proteja de dăunători”, a declarat doamna Stoenoiu Florentina, director al Școlii Gimnaziale Câlnic.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here