Senatorul Rujan cere demisia lui Virgil Popescu: Ministrul Energiei este incompetent sau este mincinos?!

2831

„Ministerul Energiei nu este o franciză OMV” susține senatorul PSD, Cristinel Rujan, într-o postare pe pagina sa de Facebook. În opinia parlamentarului însă, nu doar aceasta este problema ministerului, intrat într-un scandal public urmare a unei „apropieri” nefirești de OMV, problema este chiar ministrul care ar trebui să își de-a demisia deoarece condițiile din mineritul CEO îi sunt necunoscute. Cel puțin așa explică senatorul de Gorj urmările tragediei de la Jilț Sud, pentru care și Virgil Popescu se face vinovat, neavând nicio scuză legat de necunoașterea problemelor din minerit. De altfel, Popescu conduce Ministerul Energiei de patru ani de zile, iar faptul că susține că nu știa ce se întâmplă la CEO legat de condițiile de muncă este aberant.

„Virgil Popescu trebuie să demisioneze din Guvern pentru incapacitatea acestuia de a cunoaște, asimila și înțelege problemele cu care se confruntă entitățile economice din domeniul energiei. Este ministrul Energiei din data de 4 noiembrie 2019, adică de peste trei ani, și susține că nu a știut nimic despre condițiile în care lucrează minerii în carierele din județul Gorj. Este inadmisibil pentru orice ministru să afirme că nu știe cum se desfășoară activitatea în domeniul pe care îl coordonează”, spune, apăsat, parlamentarul de Gorj.

În opinia lui Rujan există două explicații posibile pentru situația în care s-a ajuns, fie „Virgil Popescu este incompetent și nu a putut să-și dea seama, nici după 3 ani, că trebuie să știe ce se întâmplă în subordinea sa pentru a lua măsuri adecvate”, fie „Virgil Popescu este mincinos pentru că avea informații despre condițiile inumane și riscante în care se lucrează în minerit, dar nu i-a păsat, întrucât dorința sa, declarată și susținută, era de a închide aceste cariere”.

Cert este, în opinia senatorului, că, „pentru oricare dintre cele două ipoteze, periculoase pentru sistemul energetic și pentru oameni, acest domn trebuie să-și prezinte DEMISIA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here