Focar de Covid la Spitalul de Psihiatrie Turceni! Pentru un pacient de la Târgu Cărbunești, internarea acolo este salvarea de la o moarte sigură

10524

Situație complicată pentru un pacient internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Târgu Cărbunești, omul fiind din Stejari. Pe lângă faptul că bărbatul suferă de o boală psihică ce necesită tratament specializat, acesta, în cazul externării, nu are o locuință unde să revină. Pacientul a fost joi la un pas de externare, asta și pentru că transferul la Spitalul de Psihiatrie din Turceni era imposibil, deoarece în unitate era un focar de Covid. Din fericire, pacientul rămâne până luni la Târgu Cărbunești dar, dacă la începutul săptămânii viitoare, nu va fi transferat la Turceni, revenirea sa la Stejari, rudele anunțând că nu îl mai pot sprijini, este echivalentă cu decesul acestuia.

Omul nu are un acoperiș deasupra capului, nu are lemne și nici un ajutor specializat.
Pană Aurel este pacient în Secția de Psihiatrie a Spitalului Târgu Cărbunești.
Unitatea îi asigură, până luni, tratamentul necesar, hrană, căldură și un pat.
Cam atât poate face spitalul de stat pentru bolnavul din Stejari, chiar dacă respectivul este un adevărat caz social în comunitate.
Spitalul îl externează, însă, luni pe bolnav, asta și pentru că un transfer la Spitalul de Psihiatrie Turceni este, momentan, imposibil.
De altfel, cadrele medicale de la Cărbunești au anunțat că la unitatea specializată este focar Covid, fapt care oprește orice transfer.
Situația este de înțeles dar, ce se întâmplă însă cu bolnavul?
Asta se întreabă chiar una dintre rudele bolnavului care avertizează că Pană va muri de frig dacă va fi trimis înapoi la Stejari.

Cum îl salvăm pe Pană?
Au trecut sărbătorile de iarnă și sloganul ,,De Crăciun fii mai bun” nu mai e valabil.
Din acest motiv, cu siguranță, ajutorul pentru cetățeanul Pană, din partea comunității nu va veni. În concluzie, așteptăm soluții de la autoritățile medicale, și nu numai, pentru a-l salva pe acest om de la o moarte sigură.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here