Astăzi, ar putea fi declarată epidemie de gripă

1021

Ministrul Sănătății a declarat, în exclusivitate la Punctul Culminant de la România TV, că o să aflăm joi, când se centralizează datele din toată ţara, fiind la un pas să declare epidemie de gripă.

În unele spitale, peste 50% din totalul testelor pentru gripă sunt pozitive, afectați sunt și adulții, paturile din secțiile de boli infecțioase sunt tot mai neîncăpătoare, iar printre cei spitalizați sunt și tineri, spun medicii. Deja, la Iaşi s-a interzis accesul aparţinătorilor, situaţie care s-ar putea generaliza în cazul declarării epidemiei de gripă. Masca ar putea deveni obligatorie şi în alte instituţii şi recomandată pentru zonele aglomerate, iar în şcoli se va face triaj epidemiologic.

Valul de infectii respiratorii – gripă, viroze și infecții cu SARS-CoV2 – a făcut neîncăpătoare, în aceste zile, cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă ale spitalelor de boli infecțioase.

România se află într-o perioadă de creştere a numărului cazurilor de viroze respiratorii şi de gripă și din această cauză ar putea declara epidemie de gripă. „O să ştim la sfârşitul acestei săptămâni”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la emisiune Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here