Gorj: Peste 340 de evenimente și aproape 300 de apeluri la 112. Comunicat IPJ

1006

În perioada minivacanței prilejuită de trecerea dintre ani, polițiștii gorjeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație. Astfel, în aceast interval, polițiștii au intervenit la 342 de evenimente, din care 287 semnalate prin apelul unic de urgență 112. În cele patru zile, polițiștii gorjeni au aplicat 428 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 200.000 lei, arată IPJ într-un comunicat de presă.

”De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 15 infracțiuni. Au fost reținute în vederea suspendării 57 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare au fost retrase în urma abaterilor constatate de polițiști. De precizat este faptul că în perioada menționată nu au fost comise fapte care să aducă atingere unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor.

Exemple semnificative:

La data de 30 decembrie 2022, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au depistat în flagrant delict un bărbat de 59 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce se afla într-o autoutilitară staționată pe raza localități Olari. Autoutilitara era încărcată cu 3340 kg de cărbune, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Întrega cantitate de cărbune a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

–=

La data de 30 decembrie 2022, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au oprit pentru control un autoturism pe DJ 6B Stoina, condus de o femeie de 71 de ani, din comuna Stejari.

Procedând la verificarea bazelor de date, polițiștii au stabilit că femeia nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

–==

La data de 1 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 671 Călugăreni, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa din direcția Motru-Sec-Vaieni, moment în care conducătorul auto a mărit viteza de deplasare și s-a îndreptat spre o stradă lăturalnică.

Polițiștii au pornit în urmărirea sa, fiind oprit la scurt timp, stabilind că este vorba de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Sibiu. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea polițiștilor de a-i însoți la spital în vederea recotării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

–==

La data de 31 decembrie 2022, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au oprit în trafic pe DE 79 Olari un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Urdari. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

–==

La data de 2 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu-Jiu, fără să dețină permis de conducere. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul a sustras autoturismul proprietatea tatălui său din curtea locuinței. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare negativă.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și furt în scop de folosință.

–==

La data de 2 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un tânăr de 18 de ani, din comuna Coșoveni, județul Dolj, în timp ce conducea un ATV pe  DN 67 C Rânca, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Din cercetări a reieșit faptul că vehiculul îi fusese încredințat de o tânără de 24 de ani, din aceeași localitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană care nu deține permis de conducere.

–==

La data de 2 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Roșia de Amaradia în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”, informează instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here