VIDEO: Satul Lupoița sub ape, șefii din minerit la chef

2529

Situație destul de complicată, sâmbătă, în satul Lupoița, situat lângă Cariera Minieră Lupoaia.
Din cauza precipitațiilor, peste 50 de litri pe mp, timp de 24 de ore, în localitate s-a format un adevărat lac în jurul caselor rămase în satul aparținând de municipiul Motru.
Localnicii au cerut ajutor, pentru că apa a inundat tot, dar șefii din minerit care ar fi trebuit să intervină erau la chef, spun chiar minerii care lucrează în unitatea minieră respectivă.
De altfel, cu chiu cu vai, în Lupoița s-au băgat câteva tractoare cu piatră, în urmă cu câteva zile, după ce drumul paradit, care face legătura cu satul, a fost reclamat de autorități că este plin de gropi.
Primarul de Motru, Cosmin Morega, afirmă că proprietarii, supărați au anunțat că ,,în urma precipitațiilor, s-a format în jurul caselor lor ditamai lacul”.
,,Nu se mai vedea satul de apă, nu erau făcute drenajele la carieră”, a explicat edilul local.
Din păcate, cei din cariera nu au intervenit, deoarece boșii care vin la Lupoița nu coboară din Dustere ca să nu își murdărească pantofii de lac, erau la chef.
Satul Lupoița mai este locuit de câteva familii. Majoritatea sunt în proces cu compania pentru locuințele afectate de lucrările miniere, pentru terenul instabil și de lipsa de utilități.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here