Festival-concurs pentru formațiile corale din Gorj

1297

O nouă ediție a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” Stelian Florescu, manifestare destinată formațiilor corale de adulți și copii, are loc pe data de 16 decembrie 2022, la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu.
Scopul evenimentului este revitalizarea mișcării corale de amatori atât la nivelul școlilor generale, cât și al liceelor și așezămintelor de cultură, spun organizatorii.
Concursul se desfășoară pe patru secțiuni: coruri mixte mari și de cameră, coruri pe voci egale, grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale și grupuri vocale, iar repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere, o piesă din repertoriul național, o piesă din repertoriul internațional, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde.
Câștigătorii sunt desemnați de un juriu alcătuit din personalități ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ținând seama de repertoriu, valoarea interpretării și ținuta scenică.
Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune, evenimentul fiind organizat de Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here