Carmen Cioană, o artistă care a ales pictura din copilărie

563
carmen cioanaCarmen Cioană are 35 de ani, dar pictează de când se ştie. În prezent, este studentă în ultimul an la Secţia de Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, dar şi profesoară de educaţie plastică la două unităţi de învăţământ, una din Tismana, şi, o alta din Novaci. Primul său concurs de pictură a fost în anii de gimnaziu, urmat mai apoi de o expoziţie la Muzeul Judeţean de Istorie în anul 1986, expoziţie care a fost relatată şi într-un articol apărut la acea dată în „Gazeta Gorjului”. Lucrarea profesoarei s-a intitulat „Schiţă de vitraliu”, iar tema expoziţiei a fost Unicef.

Ultima expoziţie în care Carmen a expus a fost pe data de 4 iunie a.c. la Craiova, aceasta expunând două lucrări, „Eternitate”, un nud în ulei, şi „Nuferi”, o lucrare în acrilic.

Şi mama acesteia practica pictura însă doar ca hobby, niciodată consacrându-se. Acum, Carmen este însărcinată în patru luni, şi este sigură că fiul său va fi un mic „pictoraş”. „Încă din copilărie desenam peste tot, însă aptitudinea mi-a fost remarcată de profesorul din gimnaziu”, a declarat Carmen Cioană.
Colecţionară de albume de artă
Aceasta adoră să predea şi să lucreze împreună cu elevii săi. Cu cei de la Tismana a participat în acest an, la Simpozionul Internaţional „Patrimoniu local în context european”, unde au ocupat primul loc la secţia de creaţie din cadrul competiţiei.
De când a început să înţeleagă ce este arta şi a început s-o studieze mai bine, Carmen Cioană a strâns zeci de albume de artă şi de cărţi de specialitate. Pictorul său preferat este Van Gogh. „Sunt impresionată de explozia de culori şi puterea tuşei pe care a folosit-o în operele sale”. Pentru aceasta, arta simbolizează tot, viaţă, natură, sentimente, tot ce e frumos, şi, din fericire, „arta se poate găsi oriunde şi în orice”. Carmen Cioană nu şi-a dorit să facă altceva decât pictură, şi nu s-ar vedea practicând o altă meserie. Un singur hobby a mai avut, însă în copilărie, când a studiat gimnastica vreme de 4 ani de zile la Palatul Copiilor Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here