Ca la noi, la nimeni – Țara se clatină, iar Ciucă se vrea președinte în 2024!

666
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu există pe lume decât două chipuri de a te ridica: ori prin propria dibăcie, ori prin prostia celorlalți”. – Jean de la Bruyere

După ce a trecut în rezervă, Generalul (r) Nicolae Ciucă s-a și grăbit să ne spună că nu va intra niciodată în politică. Și totuși, mai marele din capul trebilor statului l-a scos din joben și instalându-l ca președinte al pretinsului Partid Național Liberal, dar nominalizându-l mai apoi și ca prim-ministru al României! Precizăm că nu știm pentru care merite!
Dacă în Sfânta zi de duminică, sediile principalelor partide de la guvernare – PSD și PNL – au fost luate cu asalt de protestatari, fiind nevoie să intervină Jandarmeria, este de la sine înțeles că situația țării administrate de Guvernul Ciucă nu-i tocmai roză și scârție din mai toate încheieturile.
CATASTROFALUL VIRGIL POPESCU NU-I LIBERAL? Avem o criză energetică, nu doar o criză a facturilor la energie care, de bine de rău, s-a mai dres cât de cât. De prin noiembrie 2019, ministrul Energiei, Virgil Popescu, face numai prostii. A trecut la liberalizarea prețurilor la energia electrică, fără să fi pregătit țara în vreun fel, apoi a început să tot închidă termocentralele pe cărbune, fără să-i fi cerut cineva de la Comisia Europeană așa ceva.
Rând pe rând s-au pus lacătele la Termocentralele Iernut, Paroșeni, Mintia, Ișalnița și mai nou vor trece în conservare termocentralele Turceni și Rovinari, ultimele din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), fără a se pune altceva în loc.
Există 7 hidrocentrale în stadiu avansat de execuție și în total 11 în construcție, dar nici la ultima rectificare bugetară comisă de Guvernul Ciucă nu s-a alocat niciun leu investițiilor.
GUVERNUL CIUCĂ – INVESTIȚII ZERO! Iar președintele pretinsului Partid Național Liberal, totodată și prim-ministru, Nicolae Ciucă se tot bate cu cărămida în pieptu-i de aramă că liberalii sunt credincioși devizei „prin noi înșine” și cică ar face tot fel de investiții. Dumneavoastră, stimați cititori, le-ați văzut? Că eu nu!
Ne-am liniștit, căci fiind ieri Sfânta zi de duminică, președintele Nicolae Ciucă ne-a anunțat că: „PNL nu va face alianțe pentru alegerile din 2024.(…) Nu ne vom baza pe partenerii de coaliție”. Până aici este corect.
CIUCĂ PREȘEDINTE! OARE, N-O FI ALTUL MAI BUN? Numai că, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a furat startul electoral și a avut un discurs de candidat la alegerile prezidențiale din 2024, taman la Memorialul Sighet. Băiatul, adică Generalul în rezervă și viitorul ex-prim-ministru Nicolae Ciucă a ales Școala politică a pretinsului PNL de la Sighetu Marmației pentru a-și consolida mesajul liberal și a se prezenta ca lider al partidului pentru confruntările electorale din anul 2024.
În deschiderea mesajului său, Nicolae Ciucă a făcut apel la memoria istorică a liberalilor, reamintind că în închisoarea de la Sighet a fost decimată, de către comuniști, elita politică românescă din perioada interbelică și, subliniind lecția de demnitate pe care cei închiși la Sighet au oferit-o românilor, Ciucă a reafirmat că pretinsul PNL e moștenitorul unei tradiții naționale și democratice pe baza căreia s-a întemeiat Românie modernă, arătând, în același timp, că partidul trebuie să se modernizeze pentru a face față provocărilor prezentului. N-ar fi rău să fie bine. Problemele din Energie ne trag înapoi și nu sunt șanse ca să scăpăm vreodată de catastrofalul Virgil Popescu. La nunta fetei sale a participat însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și a cinsit masa cu 100.000 de lei. Și cum îl mai ține-n brațe, pe neprofesionistul de Virgil Popescu și Preș. Klaus Werner Iohannis, este clar că cel puțin până-n anul 2024 nu scăpăm de Conu Virgilică, apropitar prin nevasta personală a 8(opt!) benzinării făcute cadou de OMW Petrom.
ION PREDOȘANU

P.S. „MODERNIZAREA” ROMÂNIEI, PRIN ÎNĂBUȘIREA PREOTESTELOR! Pentru cei care i-au scris cuvântul prim-ministrului, Nicolae Ciucă, om cu 18.000 de lei pensie, dar care nu vrea să crească pensiile decât cu 6,2%, așa cum a apărut pe o stenogramă a discuțiilor din forul de conducere al pretinților liberali, câteva precizări. La înăbușirea Răscoalei din 1907, liberalii erau la putere, la fel ca și la grevele Lupeni 1929 sau ce din 16 februarie 1933 de la Grivița Roșie! Curat modernizare a României, Coane Fănică! (Ion Predoșanu)