O nouă creșă la Târgu-Jiu, în zona Narciselor

1460

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 19 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, a anunţat joi ministrul Cseke Attila. Una dintre creșe se va construi în municipiul Târgu-Jiu, în cartierul Narciselor, pe str. Marin Preda. Este vorba de o creșă de dimensiuni mari, pentru mai bine de o sută de copii.

„Avem asigurată finanțarea pentru încă o creșă de mari dimensiuni, de data aceasta în zona de Est a municipiului, în această perioadă urmând pregătirea licitației. Este vorba de un proiect depus la CNI, pentru finanțarea căruia a fost deja emis ordinul de ministru. Obiectivul va avea 11 grupe și se va construi în zona Narciselor, pe o suprafață ce a fost preluată de la fosta unitate militară. Punem la dispoziție un teren de 4.500 mp, suprafața construită urmând să depășească 2.400 mp, iar valoarea estimată a proiectului depășește 22 de milioane de lei”, a declarat primarul Marcel Romanescu.
Cartierul Narciselor este în continuă transformare, aici dezvoltându-se o zonă rezidențială foarte frumoasă, cu un parc pe o suprafață de 12 hectare la care se lucrează deja, noua creșă, dar și blocurile de locuințe finanțate prin PNRR, a căror construcție va începe anul viitor.
Creşele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităţilor publice locale şi care va diminua timpul necesar construcţiei.
„Prin construcţia acestor 19 creşe, creăm 1.170 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”, a precizat ministrul dezvoltării.
Noile creşe sunt prietenoase cu mediul înconjurător, energia necesară provenind parţial din surse regenerabile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here