Doi picați la interviurile pentru directori de școli

3371

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a publicat rezultatele înregistrate în urma desfășurării probei de interviu, din 22 și 23 septembrie, din cadrul celei de-a treia sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ. Doi candidați au obținut note sub 7, pragul minim de promovare, iar alți doi au reușit să ia note peste 9. Trei dascăli nu s-au prezentat însă în fața comisiei de concurs.

Cel mai mare punctaj înregistrat la proba de interviu a fost obținut de candidatul care a luat și cea mai mare notă la scris. Este vorba de profesorul care vrea să ocupe funcția de director adjunct al Liceului Tehnologic Baia de Fier. Acesta a fost notat cu 8.60 la proba scrisă și cu 9.40 la interviu.
Notă peste 9, respectiv 9.20, a obținut și dascălul care și-a depus dosarul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale Căpreni.
În schimb, doi dascăli care au trecut de testul scris s-au încurcat tocmai la interviu. Ei au primit note mai mici de 7. Este vorba de candidații care au dorit posturile de director de la Școala Gimnazială Câlnic – 6.60 și Școala Generală nr.1 Dănești – 6.70. Școala din Dănești va avea însă director numit prin concurs, cel de-al doilea candidat care a concurat pentru acest post fiind notat cu 8.50.
Nu s-au mai prezentat la concurs dascălii care au optat pentru posturile de director de la Școala Gimnazială nr. 2 Motru și Școala Gimnazială Ciuperceni și postul de director adjunct de la Liceul Tehnologic Turceni.
Interviul a fost structurat în trei etape. În 60 de minute, candidații au avut de prezentat strategia de dezvoltare a unității de învățământ, de răspuns unei situații-problemă și de rezolvat o sarcină de lucru pentru evaluarea competențelor digitale.
La finalul lunii vor fi validate rezultate finale, urmând ca pe 5 octombrie să fie emise deciziile de numire în funcție.
Și după această etapă vor rămâne posturi de conducere neocupate prin concurs.
Este vorba de Grădinița nr. 1 Motru, Liceul Teologic Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, Liceul Tehnologic Turceni, Școala Gimnazială nr. 2 Motru și Școala Gimnazială Câlnic.
În această situație vor fi numiți directori prin detașare în interesul învățământului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here