Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – Vreme plăcută din punct de vedere termic, cu înnorări temporare

1847

Privind situația la nivelul continentului european, putem observa prin intermediul imaginii de mai jos, prezența unei mase de aer cald, ce va menține un regim termic apropiat de cel normal perioadei, la nivelul județului nostru. Ca urmare, ziua de azi va menține în continuare o atmosferă plăcută, temperaturile maxime urmând să se încadreze per ansamblu între: 15°C {în zona montană, la peste 2000 m}…27-28°C {în zonele deluroase/de podiș și la câmpie}!
Pe durata zilei, norii vor frecventa teritoriului gorjenesc ce este drept, asistând la înnorări temporare, posibil fiind să sosească la pachet și cu averse de ploaie, de scurtă durată, slabe cantitativ, pe arii relativ restrânse!
Cu orele serii și pe durata nopții {9-10 Septembrie 2022}, odată cu apropierea unui nucleu ciclonic/ zonă cu presiune atmosferică scăzută/, vremea va deveni treptat instabilă la nivel de județ, fiind așteptate precipitații sub formă de ploaie, slabe și moderate cantitativ, ce vor cumula până sâmbătă dimineață, între 5..10 l/m².
Notă: Sfârșitul de săptămână va sosi totodată cu un proces de răcire al vremii, despre care vom discuta mai multe amănunte în următoarea prognoză!
Analiză, text: Darius Norocea
Foto: Wx. Charts & Meteologix

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here