Cu cât se gândește Guvernul să majoreze pensiile!

1697

Exemplele de majorări de pensii la care se gândește Guvernul pornesc de la 1 leu și vor putea ajunge până la maximum 100 de lei.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă analizează să crească plafonul de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafon până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

În acest moment, pensionarii cu pensia mai mică de 2.000 de lei nu plătesc impozit. Este vorba despre o măsură care ar avea un impact bugetar de aproximativ 87.000.000 de lei și ar viza aproape 950.000 de pensionari care au pensia cuprinsă între 2000 de lei și 3000 de lei.

Guvernul urmează să ia decizia săptămâna viitoare, când va fi aprobată rectificarea bugetară. Liderii coaliției de guvernare urmează să se întâlnească într-o ședință cu toate cifrele pe masă și să decidă dacă măsura va fi aplicată de la 1 septembrie, deci de luna viitoare, sau începând cu anul viitor.

1 COMENTARIU

  1. Păi asta este mărirea cu care ia mintit tot anul tot mințit pe pensionari?.ciolacu și bădău ziceau că o să le mărească punctul de pensie ” bunicilor și părinților noștri”. Doi mincinoși ordinari, auzi, le dau între 1 leu și 100 de lei , și ăștia din scutire de impozit, după ce că oamenii au mai plătit o data impozit pe salariu când erau în activitate.De mărirea punctului de pensie nu mai zic nimic, arunca vina pe usr și pe acel procent de 9,4 din PIB prevăzut în PNRR, deși și în interiorul acelui procent ar putea crește pensiile . Acum ele reprezintă undeva la 7 și ceva din PIB,deci au de unde.Dar de , de ce să nu-și de-a ei pensii speciale și salarii mărite la toată gașca lor de trepăduși de prin parlament, ministre,agenții și tot felul de organisme înființate pentru a-și angaja clientela politică.Romanii o să taxeze la vot această adunătură psd isto – ciolocista – budaista care mint cum respiră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here