Cea mai mică producție de energie din ultimii șapte ani

2181

Producția de energie electrică a României a scăzut dramatic în primul semestru al acestui an, înregistrându-se un record absolut al ultimilor șase ani.

Reduceri majore s-au înregistrat la energia hidro și cea pe bază de cărbune, în timp ce energia produsă pe gaze, ale căror tarife au explodat, a crescut semnificativ. Specialiștii în energie atrag atenția că trebuie înlocuite urgent capacitățile pe cărbune închise, dar și cele pe gaze, având în vedere reducerea consumului impusă de Comisia Europeană, arată Național.ro.
În semestrul I 2022 s-a obținut cea mai mică producție de energie electrică în Sistemul Energetic Național, din ultimii șapte ani, în valori brute, exceptând anul pandemic 2020. Comparativ, dacă în semestrul I al anului 2015 România a produs 31,9 TWh (cu un maxim în semestrul I 2018, de 32,2 TWh), în primele șase luni ale acestui an s-au produs doar 28,3 TWh. Nu numai producția a scăzut în acest an, ci și consumul de energie electrică, care a ajuns la un minim de 28,9 TWh, din cauza falimentării și închiderii unor unități de producție strategice.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here