Raport ANAF: Inspectorii sociali care au încasat cu două mâini de la CEO și de la sindicate, banii înapoi!

5506

Un raport de inspecție întocmit de inspectorii Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova la Complexul Energetic Oltenia aruncă în aer toate veniturile încasate de inspectorii sociali angajați ai companiei energetice. Potrivit documentului, sumele reprezentând salarii ale inspectorilor sociali, pe perioada în care aceștia au fost retribuiți și de către sindicate, au fost încasate ilegal, iar banii trebuie să se întoarcă la bugetul companiei.

Raportul ANAF, încheiat în urmă cu o lună, la CE Oltenia relevă, printre altele, faptul că aproape toți liderii de sindicat care au fost angajați, în același timp, ca inspectori sociali ai companiei și au încasat, pe lângă salariu și indemnizație de la organizațiile sindicale, trebuie să returneze banii producătorului energetic. Inspectorii fiscali au considerat că sumele au fost încasate ilegal și au dispus ca CEO să formuleze acțiuni în instanță pentru recuperarea acestora. Concret, potrivit constatărilor ANAF, inspectorii sociali angajați ai companiei energetice primesc un salariu de 7.250 de lei, lunar, iar vreme de mai mulți ani, majoritatea dintre aceștia au încasat bani, sub diferite forme, și de la organizațiile sindicale. Unii lideri au încercat să disimuleze retribuțiile pe care le primeau, constant, de la sindicatele în conducerea cărora se află, sub forma unor așa-zise indemnizații de ședință. Sumele pe care aceștia vor trebui să le înapoieze companiei, în situația în care vor pierde procesele, sunt considerabile și se situează între câteva mii de lei și până la câteva sute de mii de lei. Potrivit unor informații, inspectorii sociali cu o vechime mai mare în CEO au de plătit și sume care depășesc 1 miliard de lei vechi, iar cea mai mare dintre acestea atinge 2 miliarde de lei vechi.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Guralivii si impostorii din Sindicate, care amenintau cu DNA-ul oamenii corecti si neagreati din CEO, ar trebui cercetati si „valorificati” de justitie.

  2. Se face dreptate. Asta era cea mai mare hoție. Cum sa fi platit de administrație ,atât timp cât este lider de sindicat ? Trebuie plătiți numai din cotizația membrilor de sindicat. Altfel este un conflict de interese. Eu consider vinovați și cei care i-au plătit. Juriștii din CEO taie frunze la câini. La munca in producție ,să vadă cum se câștigă un ban cinstit ,nu la cafele toată ziua cu directorii. Numai sindicalism fac ăștia !

Comments are closed.