Graţiela Cujmir, purtătoare de cuvânt pe România a Casei de Film „Toronto Pictures”

541
Gratiela CujmirGraţiela Cujmir a lucrat o perioadă lungă de timp ca operator PC la PNG Gorj, însă din ianuarie a rămas şomeră, dar n-a stat degeaba. A luat la purecat site-urile de internet şi astfel şi-a găsit un job demn de personalitatea ei.

Graţiela Cujmir a ajuns dintr-un operator PC în cadrul organizaţiei PNG Gorj, purtătoare de cuvânt pe România a Casei de Film „Toronto Pictures” din Canada. Vreme de 4 ani, aceasta a lucrat la PNG, iar din luna ianuarie a acestui an a rămas şomeră. Tot umblând pe site-uri în căutarea unui job adecvat, Graţiela a dat peste site-ul celor de la Casa de Film din Canada, unde a putut observa că se face un casting pentru actriţe. „Nu am nici în clin, nici în mânecă cu actoria, dar am cerut formularul „acting form”, pe care l-am citit şi l-am completat, însă nu l-am mai trimis”, ne-a mărturisit aceasta.
Ea a revenit la cei de la Toronto Pictures, le-a trimis o fotografie, însoţită de un mesaj, iar producătoarea Daria Trifu a contactat-o, punându-i o mulţime de întrebări. Sunată de mai multe ori de acea femeie, târgujiencei noastre i s-a propus un rol în filmul „Glicine”, cel care se face în România.
Sprijinită zi şi noapte
Chiar dacă cei de la Toronto Pictures au încercat să-i explice că şi în filmul „Punctured Hope” au ales persoane fără experienţă, dar cu dorinţa de a face actorie. „E pe pielea voastră pentru că aveţi de muncă cu mine căci nu mă prea pricep”, le-a replicat Graţiela Cujmir. După ce reprezentanţii Toronto Pictures i-au cerut să se gândească la oferta de a fi purtător de cuvânt pentru România al casei de Film, târgujianca a acceptat. „Le-am acceptat oferta aceasta deoarece mi-au zis că mă vor sprijini cu tot ce am nevoie, indiferent de orice oră din zi sau noapte”, a completat aceasta.
Astfel, către Târgu-Jiu au fost trimise două comunicate de presă, pe care Graţiela a trebuit să le traducă şi să scoată unul singur. A ieşit un text de două pagini care a fost trimis către toate unităţile de profil din România. „Învăţ despre ei abia acum, dar îmi place ce mi-au oferit chiar dacă la început nu am fost aşa de încrezătoare”.
Chiar dacă lucra şi la ziarul „Manifest” de câţiva ani, rămasă fără loc de muncă, directorul i-a propus să o angajeze ca procesator-text, deoarece avea experienţa de la PNG Gorj.
Necăsătorită şi fără copii, târgujianca locuieşte cu părinţii, care îi sunt cei mai buni prieteni. „Până nu o să-mi întemeiez o familie, voi continua să locuiesc cu ei, pentru că mă sprijină şi mă ajută”, a mai menţionat Graţiela Cujmir.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here