Restaurant amendat cu 10.000 lei

1537

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au aplicat doar trei amenzi săptămâna trecută. Au fost făcute circa o sută de verificări în unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Albeni, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Cătunele, Crasna, Drăguțești, Glogova, Motru, Novaci, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia, Rovinari, Runcu, Scoarța, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Țicleni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.
În urma neregulilor depistate au fost aplicate trei amenzi în valoare de 17.600 lei, unor operatori și persoane fizice din Țicleni și Stănești. Cea mai mare amendă, de 10.000 lei, a fost dată unui restaurant, pentru desfășurarea activității de alimentație publică fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.
Conducătorul unei autoutilitare a fost sancționat cu 6.000 de lei deoarece transporta animale cu un mijloc de transport neautorizat și fără documente sanitare veterinare pentru animale.
Și un gorjean a fost amendat cu 1600 lei întrucât a înstrăinat animale fără a notifica medicul veterinar.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here