Elena Guţu a pregătit generaţii de elevi în domeniul gimnasticii şi dansului modern

537

elena gutuElena Guţu are o vechime în învăţământ de 32 de ani, iar de 23 de ani îşi desfăşoară activitatea la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, în prezent fiind profesor-coordonator al cercului de Gimnastică şi Dans.

„De-a lungul anilor am pregătit generaţii întregi, sute de elevi, care odată ce şi-au creat o familie şi-au adus propriii copii la aceleaşi cursuri ce le-au frecventat în trecut”, ne-a declarat aceasta. Ea îi consideră pe copii o încântare, având cu aceştia „cele mai frumoase rezultate şi amintiri”. În ciuda faptului că există nemulţumiri de partea ambelor părţi, profesoara a încercat să fie cât mai corectă şi mai dreaptă.

Din 1994, Elena Guţu predă lecţii de gimnastică aerobică şi de întreţinere în particular pentru doamnele care vor să aibă o ţinută plăcută în societate sau au probleme cu greutatea. „Dacă eşti bun în meseria ta, cu oricine ai lucra, poţi avea performanţe”, a completat aceasta.
O mare dorinţă care a început să i se concretizeze de câţiva ani încoace este aceea de a vedea toate ţările lumii. De aceea, anual, Elena Guţu pleacă în circuite turistice alături de cunoştinţe şi de alţi colegi de breaslă. Astfel, anul trecut a vizitat Turcia, Brazilia, Paraguay şi Argentina. În această vară, profesoara a văzut Belgia, Austria, Anglia, Olanda, Ungaria, Cehia.
Căsătorită de 33 de ani, aceasta este mulţumită că soţul său i-a înţeles mereu dedicarea profesională, iar acum acesta îi continuă chiar o activitate căreia profesoara îi dedica în trecut foarte mult timp: coaserea goblenelor. „Am făcut o mulţime de goblene, dar chiar nu mai am timp. Acum, de acestea se mai ocupă soţul meu, care este pensionar”, a adăugat Elena Guţu. Goblenele pe care aceasta le lucra le dăruia prietenelor şi cunoştinţelor, care îi apreciau enorm munca.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here