Guvernul închide mineritul fără să pună nimic în loc. Radu Miruță: Pun lacătul pe Gorj!

3025

Parlamentarul Radu Miruță revine în public cu propunerile pe care le are pentru modificarea ordonanței de urgență pregătită de actualul govern, care va pune lacătul pe termocentralele pe cărbune.

Patru propuneri
Propunerile lui Radu Miruță vizează legea pentru care protestează și în prezent minerii și energeticienii din CEO: ,,PSD și PNL își asumă, la braț, închiderea mineritului gorjean fără să pună nimic în loc. În timp ce dau vina unii pe ceilalți, iar în Gorj bolborosesc fără să transmită nimic, Guvernul emite un OUG care pune lacătul pe Gorj.
Propunerile mele pentru modificarea acestui OUG sunt clare și cred că în aceste zile, cât mortul este încă în casă, un Guvern rațional ar avea motivație publică să le adopte rapid. Altfel, voi depune amendamente de modificare în Parlament:
– deblocarea totală a legii 197/2021, astfel încât oamenii să beneficieze de condiții umane de pensionare (20 de ani de muncă nu pot fi considerați nimic);
– prelungirea calendarului privind renunțarea la cărbune până când vedem în Gorj gazoductul umplut cu gazul din Marea Neagră și noile centrale electrice pe bază de gaz.
– deschiderea minei de grafit de la Baia de Fier care să absoarbă o parte din angajați dezvoltă un segment economic în creștere;
– declararea județului Gorj Zona Economică Europeană de tip Special, pentru a atrage financiar dezvoltatori de alte afaceri”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here