Deputat de Gorj; Solicit ministrului Energiei regândirea planului de renunţare la cărbune

1492

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, îi cere ministrului Energiei regândirea planului de renunţare la cărbune, în condiţiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacităţi.

Asta după ce Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică, recent, un proiect de ordonanţă care prevede că România va înceta producerea energiei electrice pe bază de lignit şi huilă până la data de 31 decembrie 2030, prin retragerea din exploatare şi închiderea definitivă şi ireversibilă a capacităţii energetice pe bază de cărbune.
„Solicit ministrului Energiei regândirea planului de renunţare la cărbune. Dacă alte state pot, se va putea şi în România! Propunerea ministrului Energiei, de închidere definitivă a activităţii de extragere a cărbunelui, nu are sens în condiţiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacităţi”, spune deputatul PSD.

„Alături de colegii din Parlament, voi interveni cu amendamente pe acest act normativ şi solicităm ferm: prelungirea termenelor de producere a energiei pe bază de cărbune, conservarea şi nu închiderea definitivă şi ireversibilă a grupurilor energetice cu funcţionare pe lignit şi huilă, aşa cum prevede documentul în forma actuală”, mai spune deputatul PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here