Roman vrea să-și bată fosta echipă: Putem să câștigăm la Craiova

1264

Fostul atacant al Universității Craiova, Mihai Roman (29 de ani), este pregătit să-și lase fosta echipă în afara competițiilor europene. Universitatea Craiova și FC Botoșani se întâlnesc, în această seară, pe Stadionul ,,Ion Oblemenco” în confruntarea care va decide ultima echipă din România care merge în preliminariile Conference League. Mihai Roman a marcat nouă goluri pentru FC Botoșani de la reluarea campionatului, fiind unul dintre cei mai în formă atacanți din primul eșalon. „Eu vreau să marchez la fiecare meci, nu vreau să demonstrez ceva cuiva. Cred că am demonstrat ceva în 2022, doar un singur jucător a marcat mai multe goluri în Liga 1. Vreau să marchez, să îmi ajut echipa să câștige. Am avut o perioadă de doi ani în care nu am jucat, iar pofta de fotbal pe care am avut-o în tot acest timp s-a strâns. Marius Croitoru mi-a acordat foarte multă încredere, datorită acestor lucruri am reușit să ajung la această formă, să joc meci de meci și să înscriu”, a spus vârful pentru fanatik.ro. Deși a recunoscut că echipa gazdă este o formație mai valoroasă, Roman este convins că se poate impune în fața foștilor săi colegi. Atacantul, care a trecut și pe la Pandurii Târgu Jiu, nu crede că stadionul din Bănie va fi plin la ora confruntării. „Ne pregătim pentru partida cu Universitatea, este ultimul meci din acest sezon și vrem să ne calificăm în Conference League. Craiova are un lot mai valoros decât noi în momentul de față, dar avem șansa noastră. Noi credem că o putem învinge pe Universitatea Craiova, altfel nu ar trebui să ne mai prezentăm la meci. Cu siguranță vom da tot ceea ce ține de noi. Nu cred că stadionul o să fie plin, dar Universitatea Craiova are un număr mare de suporteri care vin la fiecare meci. Cred că mulți dintre ei nu o să vină, pentru că suporterii sunt supărați că s-au ratat ambele obiective din acest sezon”, a mai spus Roman.
Vârful are și un of: că nu a câștigat titlul alături de olteni. „Singurul meu regret este că nu am reușit să ies campion cu Universitatea Craiova. Eu consider că mi-am făcut treaba cât timp am fost la Craiova. Într-adevăr, puteam să primesc mai multe șanse de la antrenorii care au fost în Bănie, dar așa este în fotbal, nimeni nu este de neînlocuit”.
În schimb, Roman a făcut și o dezvăluire interesantă, declarând că nu a avut probleme cardiace. „A fost doar o suspiciune. Am stat departe de terenul de fotbal pentru că a trebuit să fac toate testele posibile la inimă și a durat acest lucru, rezultatul testului genetic a venit după cinci-șase luni. A fost un subiect sensibil și a trebuit să fac aceste demersuri, pentru că nu este de joacă. Când a trebuit să fac aceste lucruri a început pandemia și m-a ținut pe loc, trei-patru luni le-am pierdut degeaba. Sunt pregătit 100% din toate punctele de vedere, dar cred că forma pe care pot să o ating eu este mult mai sus decât cea pe care o am acum. Timp de doi ani nu m-am antrenat într-un mod profesional, cu echipa. M-am antrenat singur prin săli de forță, parcuri, terenuri de minifotbal și la județ cu echipa de arbitrii”, a precizat jucătorul născut în Craiova. Universitatea – Botoșani începe la ora 20.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here