Polițistul Coară, de la SICE, trimis în judecată pentru tâlhărie calificată! A sustras 11.000 de lei, în depresie, pentru că și-a amanetat BMW-ul

5638

Cosmin-Constantin Coară, polițist în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj, suspendat în prezent din funcție, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. De altfel, rechizitoriul întocmit de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a ajuns deja, pe 27 aprilie, în fața judecătorului de Camera Preliminară care a constatat legalitatea sesizării instanței și a dispus începerea judecății. Rechizitoriul finalizat însă, pe 24 aprilie, de către procuror dezvăluie lucruri neștiute despre cazul care a șocat opinia publică după ce polițistul SICE a tâlhărit, cu un cuțit, o agenție de pariuri din Târgu-Jiu, de unde a sustras suma de 11.000 de lei. Polițistul prins și-a recunoscut fapta și a motivat că era într-o stare de depresie, nu mai dormise de două nopții, fiind stresat la gândul că își amanetase pentru o sumă de bani autoturismul BMW Seria 3.

În rechizitoriu este refăcută toată activitatea inculpatului Costa, din dimineața în care a comis fapta penală, în cauză fiind ridicate imaginile mai multor camere de luat vederi din mai multe zone din oraș. Interesant este că, urmare a traseului reconstituit din imagini se vede clar că inculpatul, sâmbăta dimineața, pe 26 februarie, a vrut să intre într-o casă de ajutor reciproc, după ce anterior sunase și ceruse un împrumut de câteva mii de lei, motivând că are o cununie civilă.
Polițistul nu doar că merge de doua ori la ușă CAR-ului respectiv, în aceeași zi intră și la o altă Casă de pariuri, Fortuna, din Târgu-Jiu, unde la prezența celui de-al doilea salariat, părăsește incinta. Trebuie menționată prezenta de doua ori la CAR-ul EM Rovinari, deoarece prima dată, acesta urcă scările spre ușa de acces, vede că unitatea este închisă și pleacă, apoi revine din nou și trage de ușa care era asigurată. De aici pleacă spre stația de taxi, de la Cofetăria Dacia, urcă într-o mașină care îl duce la Restaurantul Bulevard.
De aici, la ora 9.44 se îndreaptă spre NEW Mozzart BET, casă de pariuri deschisă recent, și așteaptă pe bancă în fața unității deschiderea agenției. Era îmbrăcat în echipament sport, (pantaloni de trening Adidas de culoare albastră, încălțăminte sport și o grapă tip Parka cu guler, echipament pe care îl folosea și la serviciu, au menționat doi colegi de muncă, care îl și recunosc pe acesta după o imagine surprinsă de o cameră de luat vederi.
De altfel, după ce intră în agenție, la 9.50, se pune în fața unei mașinuțe, apoi intră peste angajată cu un cuțit și forțează salariata să-i dea cele 11.000 de lei, aflate într-o pungă, după care fuge.

O singură eroare!
Salariata apasă butonul de panică, dar polițistul deja fugise din unitate cu tot cu bani. Femeia este rănită la doua degete, în încercare de a-l opri pe făptaș să comită infracțiunea, salariata ținându-l de cuțit.
Făptașul fuge în cartierul din spatele Restaurantului Bulevard apoi spre A I.Cuza. În fugă sa, făptașul își dă jos căciula, dar în timp ce se deplasează pe lângă Direcția de Patrimoniu, spre sediul CEO, este surprins fără căciulă și fără mască pe față dar în același echipament sport.
Vede că este surprins de camera de luat vederi a CEO, revine în cartier, își pune înapoi masca medicinală și își ia geaca în mână. Rămâne într-o bluză gri cu dungi albastre.
La 9.57, Cosmin Coară părăsește zona, poliția fiind anunțată câteva minute mai târziu.
Doi colegi de muncă ai polițistului îl recunosc în imaginea surprinsă de camera de luat vederi a companiei.
Polițistul și-a recunoscut fapta, a motivat că intrase în depresie, că nu dormise de două nopți deoarece își amanetase BMW-ul și a menționat că după ce a fugit de la locul faptei a încercat să se debaraseze de articolele vestimentare purtate. Asta, mai ales când a realizat că a fost surprins de camera CEO, fără mască. A explicat anchetatorilor cum s-a debarasat de haine și în ce tomberoane le-a aruncat. A fost găsită geaca polițistului, nu și pantalonii și adidașii. În rechizitoriu nu se precizează nimic de suma de bani sustrasă de inculpat.

Făptașul, în arest la domiciliu!
Inculpatul Coară a fost scos din arest preventiv și mutat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, potrivit unei decizii a unei instanțe a Judecătoriei Târgu-Jiu. Sentința a fost pronunțată pe 20 aprilie dar a fost contestată.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here