Manu Tomescu: Am fost condamnați să muncim până crăpăm

4710
Vicepreședintele Sindicatului Energia de la Termocentrala Rovinari, a comentat despre plata certificatelor de carbon pentru care CEO a plătit un miliard de euro în mai puțin de 10 ani. Liderul spune că aceată taxă pe carbon s-a putut plăti, făcându-se doar economie pe spatele minerilor și energeticienilor:
”Pentru achiziția certificatelor aferente anului 2021, peste 188 MILIOANE DE EURO au fost suportate din fondurile proprii ale companiei, ADICĂ DIN MUNCA SALARIAȚILOR DIN C.E.Oltenia!
Complexul Energetic Oltenia a achitat din fonduri proprii (DIN MUNCA SALARIAȚILOR), de la înființarea companiei, din iunie 2012 și până în prezent, peste 1 MILIARD DE EURO pentru plata certificatelor de CO2. Până în anul 2020, CE Oltenia nu a primit niciun sprijin financiar din partea statului.
Cu alte cuvinte, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia au fost AMENDAȚI cu peste 1 MILIARD DE EURO în mai puțin de 10 ani!
Pentru a putea plăti acest BIR, au făcut reduceri de costuri doar cu noi (cu munca vie), furându-ne până și grupele de muncă și condamnându-ne să muncim până crăpăm, în așa fel încât cei mai mulți dintre noi să nu mai prindem nici pensionarea!
Și când mă gândesc că atunci când a fost vorba să ne fie plătite contribuțiile din urmă, contribuții pe care ni le-au furat, au spus că nu sunt bani! …era vorba doar de 30 de milioane de euro, plată pe care trebuiau să o facă doar o singură dată!”, a mai spus acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here