Controale la benzinăriile Lukoil din Gorj

1058

Protecția Consumatorului a efectuat zeci de controale ample la benzinăriile Lukoil din 22 de județe, inclusiv Gorj. Au fost aplicate 56 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 600.000 lei şi 29 de avertismente.
Au fost interzise de la vânzare produse de peste 16.000 lei și a fost suspendată temporar activitatea a 12 puncte de lucru. Printre neregulile constatate sunt comercializarea de produse expirate, probleme cu etichetele de identificare, produse congelate cu aglomerări de gheaţă, vitrine frigorifice neigienizate, nerespectarea temperaturii produselor alimentare, butelii deteriorate, spații de depozitare neigienizate.
Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit şi practici comerciale înşelătoare. Astfel, erau neconcordanţă între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.
Pe 28 februarie au fost efectuate alte controale în urma cărora s-au dat 104 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,4 milioane de lei operatorilor economici ai benzinăriilor Lukoil şi Gazprom, şi lanţul de magazine Berezka ce comercializează produse importate din Rusia.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here