Continuă asaltul pentru play-off. Universitatea, la al treilea succes consecutiv

939

Universitatea Craiova a urcat pe locul 4 după succesul firesc împotriva Academicii Clinceni, 1-3, dar play-off-ul încă se joacă după victoria obținută de FC Argeș la Farul. Echipa lui Laurențiu Reghecampf este la 4 puncte de locul 7, cu trei runde rămase din sezonul regulat. Craiova a început greoi partida de la Giurgiu, iar oltenii nu au reușit să-și creeze oportunități mari în primele 20 de minute. Totuși golul a venit până la jumătatea primei reprize, după insistența lui Alexandru Crețu. Mijlocașul defensiv l-a găsit nemarcat pe Cîmpanu, iar cel din urmă a tras primul foc (21). Partida a continuat într-o notă anostă, cu oltenii instalați în apropierea careului advers, dar fără inspirație la construcție. Apatia favoriților a fost taxată de ilfoveni în minutul 37, când Robert Ion a scăpat în banda stânga și l-a executat pe Pigliacelli. Din fericire pentru ,,juveți”, Cîmpanu și-a scutit colegii de un discurs mai aprins în vestiar, reușind să înscrie până în pauză (43). Markovic putea să mărească avantajul doljenilor, dar a reluat cu capul peste poartă dintr-o poziție ideală. Nici în partea a doua, tânărul atacant nu a fost mai inspirat, fiind înlocuit de Ştefan Baiaram. Golul care i-a liniștit pe juveți a fost marcat de sărbătoritul zilei, Ionuț Vînă, care a fructificat, din centrul careului, o centrare ideală dată de Ivan (78).

Academica Clinceni – Universitatea Craiova 1-3 (1-2)
Academica: Gabriel Ureche – Agron Rufati, Jeremy Corinus (’46, Pavel Cmovs), Marcel Holzmann – Ayrton Mboko (’80, Andrei Iana), Mario Vrdoljak, Aleksandar Tsvetskov, Alexandru Florică (’64, Cătălin Ion) – Robert Ion, Stipe Plazibat (’64, Muhamed Alghoul), William de Amorim (’77, Valentin Dumitrache). Rezerve neutilizate: Mirel Bolboaşă – Marian Obedeanu, Robert Longher, Iulian Ştefan. Antrenor: Constantin Giurescu.
Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Ştefan Vlădoiu (’72, Antoine Conte), Paul Papp, Vladimir Screciu, Bogdan Vătăjelu – George Cîmpanu, Alex Creţu (’79, Ante Roguljic), Alex Mateiu (’46, Dan Nistor), Gustavo Vagenin (’71, Ionuţ Vînă) – Jovan Markovic (’56, Ştefan Baiaram), Andrei Ivan. Rezerve neutilizate: David Lazar – Mihai Căpăţînă, Ionuţ Mitran, Atanas Trică. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

La finalul partidei, reprezentanții Universității au explicat că trebuie să rămână conectați până își asigură calificarea în primele șase locuri.„Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa și că am câștigat. Mă bucur că am făcut un pas important spre play-off. Este prima mea dublă în Liga 1 și o dedic familiei mele. Sunt mulțumit cu cele două goluri și că am câștigat. Am văzut că a câștigat FC Argeș și cred că lupta pentru play-off se va duce până în ultima etapă”, a declarat George Cîmpanu. „Există încă presiunea calificării în play-off. Dacă a câștigat și FC Argeș , iar echipele din spate s-au apropiat de noi… Vom avea meciuri grele cu Chindia, Mioveni și Farul. Trebuie să fim concentrați“, a completat Bogdan Vătăjelu. ,,Mă bucur că am câștigat și că mi-am făcut și eu un cadou, că am marcat. În play-off vrem să scoatem maximum cu fiecare echipă. Noi ne propunem minimum locul 3 și vom vedea ce putem să rezolvăm. Nici pe noi nu ne mulțumește locul 3, dar trebuie să fim realiști. Am pierdut startul, prin octombrie-noiembrie, când am avut seria aceea de meciuri în care nu am câștigat deloc”, a spus și Ionuț Vînă.
,,Nu ar fi trebuit să existe relaxare la noi, dar trebuie să le găsesc circumstanțe: atmosfera, gazonul foarte prost, tare, denivelat. A fost un meci slab, în general, nu doar din partea noastră. Asta nu ne scuză momentele de relaxare, unde trebuia să jucăm simplu, mai rapid. Mai sunt trei meciuri. Sunt trei partide foarte grele și ar trebui să luăm fiecare meci în parte, apoi să ne gândim la play-off”, a conchis antrenorul Laurențiu Reghecampf. Următorul meci are loc în Bănie, vineri, de la ora 20.30. La Craiova vine echipa antrenată de Emil Săndoi, Chindia Târgoviște.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here