Vor cânta 18 minute la Cerbul de Aur!

769
ghitulescu2Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” va deschide astăzi seara de folclor a Festivalului „Cerbul de Aur”. Zece perechi de dansatori, şase instrumentişti şi trei solişti vocali vor încânta publicul de lângă Biserica Neagră din Braşov.

Ion Ghiţulescu, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, cărora li se vor adăuga Ion Drăgan, Constantin Dodu-Lătăreţu şi Dumitru Zamfira, vor avea la dispoziţie 18 minute pentru a ridica lumea în picioare şi a mai da încă o dată o lecţie de folclor autentic gorjenesc.

„Vom face o horă ca la ţară, cu taraf şi dansatori, specific gorjenească. Ne vom întoarce marţi deoarece avem un spectacol la Runcu, iar miercuri mergem la Fărcăşeşti, la o sărbătoare câmpenească din satul Broşteniţa”, ne-a declarat Ion Ghiţulescu, impresar şi interpret în Ansamblul „Doina Gorjului”. Acesta este extrem de mulţumit de apariţia „Doina Gorjului” la Festivalul de la Mamaia. „Până în acest an, veneau doar lăutarii de la Chişinău, dar sperăm ca şi în anii următori să fim prezenţi pe acea scenă”, a completat Ghiţulescu.
În prezent, personalul de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” lucrează la un spectacol măreţ, „A ruginit frunza din vii cu glume şi melodii”. „Mi-am propus ca în fiecare anotimp să pregătim câte un spectacol reprezentativ. Va fi un spectacol de varietăţi muzicale, strict al ansamblului, fără invitaţi din alte zone ale ţării”, a adăugat impresarul ansamblului. Spectacolul se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu, data încă nefiind definitivată.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here