Licitație de peste 500.000 de lei la CE Oltenia

2008

Complexul Energetic Oltenia pune la bătaie peste o jumătate de milion de lei pentru achiziția de role. Licitația este una deschisă, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 10 martie.

Piesele vor ajunge în carierele miniere din Gorj și Mehedinți. „Se solicită achiziţia pieselor de schimb pentru activitatea de întreţinere şi reparare cu forţe proprii a mecanismelor de marş, a sistemelor de susţinere şi deplasare a construcţiei benzii 3/banda 2 ale utilajelor de mare capacitate (excavatoare, maşini de haldat, cărucioare cu bandă pe şenile), aparţinând carierelor de lignit din cadrul Sucursalei Miniere. Mecanismele de marș asigură deplasarea utilajelor de mare capacitate atât în timpul funcționării, cât și deplasarea acestora de la un front de lucru la altul”, se precizează în caietul de sarcini.
Contractul a fost împărțit în patru loturi, având o valoare totală estimată de 528.180 lei fără TVA. „Utilajele specifice carierelor de lignit sunt prevăzute cu mecanisme de deplasare pe șenile care au în componență și balansieri cu role alegătoare (de rulare) și role de sprijin. Aceste subansamble pentru care se solicită achiziția nu se găsesc pe stoc la subunitățile solicitante, fapt ce îngreunează activitatea de mentenanță preventivă și corectivă, înlocuirea la timp a acestora ducând la reducerea staționărilor datorate de incidente și accidente tehnice”, mai precizează compania.

Licitații trucate
La începutul anului, Consiliul Concurenţei a anunțat că a sancţionat cu amenzi în valoare totală de circa 520.000 de euro șase companii pentru trucarea unor licitații organizate de Complexul Energetic Oltenia şi Centrala Electrică de Termoficare Govora, pentru achiziția de role și ghirlande de role.
Practic, la majoritatea procedurilor de achiziţie, din perioada aprilie 2017 – februarie 2019 nu a existat concurenţă, deoarece singurul ofertant a fost asocierea formată din cinci sau șase companii implicate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here