Ajutoare de până la 3.000 de euro

3158

Cei care se ocupă de producția de usturoi și cultivă legume în spații protejate vor putea beneficia, în 2022, de o schemă de ajutor de minimis care va ajunge până la 3.000 de euro/ha, respectiv 4.000 de euro.

 

Potrivit celor două proiecte ce ar putea fi adoptate de Executiv, legumicultorii vor putea primi o sumă de bani în funcție de tipul legumelor pe care le cultivă și în funcție de ciclul de producție în care se încadrează.

Astfel, potrivit proiectului de HG pentru susținerea producerii de usturoi, cei care cultivă usturoi vor putea beneficia în 2022 de până la 3.000 de euro/ha, sumă ce se plătește în lei la cursul de schimb de 4,9475 lei.

Ajutorul bănesc se acordă beneficiarilor pentru maximum două culturi, respectiv o singură cultură în ciclul I de producție/1.000 mp și/sau o singură cultură în ciclul II de producție/1.000mp. În ciclul I, valorificarea se face în perioada 1 martie – 10 iunie, iar în ciclul II, valorificarea se face în perioada 20 octombrie – 9 decembrie, informează avocatnet.ro.

Totodată, după cum stabilește proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, fermierii care cultivă legume în sere vor putea primi sprijin financiar pentru culturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here