Șefii CEO țin cu dinții să nu-i pensioneze pe angajații de 52 ani, deși aceștia mor pe capete! Adeverințe completate în bătaie de joc

7467

Legea 197 care-i scoate la pensie pe angajații din minerit și energie care au 52 de ani și o vechime de 25 de ani în producție, nu este aplicată desi judecătorii din Deva, de pildă, dau câștig de cauză angajaților aflați în această situație, șefii de la CEO au completat în bătaie de joc adeverințele de vechime pe care le-au dat angajaților. Ei nu au specificat nimic din prevederile legii 197, lăsând loc de interpretare și întârziind cu bună știință ieșirea celor în drept, la pensie. Spre deosebire de șefii din CEO, în județul vecin, angajații de la Mintia și Paroșeni au primit câștig de cauză în instanța de judecată de la Deva, în baza adeverințelor eliberate de administrația termocentralelor din care provin.

Acțiunea administrației CEO arată perversitate și cinism, în condițiile în care angajații CEO mor pe capete la vârste de sub 55 de ani. În noaptea de miercuri, a murit încă un salariat, al 8-lea în acest an, în urma unui infarct, chiar de ziua lui de naștere. Avea numai 52 de ani. Iată ce spune Manu Tomescu, cel care, împreună cu colegii săi, continuă protestele începute acum un an, în centrul orașului Târgu-Jiu.
,,În ceea ce privește salariații din C.E. Oltenia care și-au depus dosarele la casele de pensii, administrația companiei a eliberat adeverințele de vechime refuzând cu bună știință să facă referire în acele adeverințe la legea 197/2021, lege constituțională, votată și adoptată în Parlamentul României, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial, o lege care completează legea 263/2010! Stimați colegi, noi cei care ne luptăm de cel puțin un an pentru acest drept, pentru această cauză, vom lupta în continuare până la final, până când legea 197 va fi deblocată și aplicată în spiritul și litera pentru care ea a fost creată și adoptată, și chiar dacă este o luptă inegală, ținând cont de faptul că avem împotriva noastră un SISTEM DIABOLIC, sistem care se opune cu înverșunare ca minerii și energeticienii să se poată pensiona după 30-40 de ani de muncă grea, acest SISTEM care urmărește și țintește doar DISPONIBILIZĂRI la C.E. Oltenia, și trimiterea minerilor și energeticienilor direct în șomaj!”.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Avem cea mai coruptă justiție din tara. La Gorj toate instituțiile statului sunt pline de incompetenți și corupți. Avea dreptate fostul prefect când îmi spunea ,că Gorjul este corupt pina in măduva oaselor. Așa este ,Cornele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here