Primăria Municipiului Motru a publicat, pentru a patra oară, documentația în vederea atribuirii lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic Motru. Investiția de circa 2 milioane de euro va fi realizată cu fonduri europene și ar urma să fie gata în 18 luni.
Pe lângă reabilitare, fostul colegiu tehnic va beneficia și de dotări la standarde europene. „Constructorul care va câștiga licitația poate demara imediat lucrările pentru că au fost deja obținute toate avizele și autorizațiile necesare”, spunea primarul din Motru, Cosmin Morega.
Deși autoritățile locale au dat asigurări că nu vor fi probleme cu plata lucrărilor, încă nu a fost găsit un constructor. Primul termen pentru depunerea ofertelor a fost 23 septembrie 2021.
„Având în vedere că lucrările sunt finanțate prin fonduri europene, asigurăm operatorii economici interesați să execute această investiție că plata lucrărilor executate se va realiza într-un ritm care să permită derularea optimă a acestora”, susținea Morega.
Cum lucrarea nu a fost adjudecată, primăria a reluat licitația. Ofertele trebuiau depuse până pe 4 noiembrie 2021. Nici de data aceasta nu a fost găsit un constructor. Din nou, investiția a fost anunțată pe portalul de achiziții publice, data limită de depunere a ofertelor fiind 3 decembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 7,3 milioane lei, fără TVA.
Procedura s-a reluat la începutul acestui an, însă sumă pusă la bătaie este mult mai mare, de 8,3 milioane lei. Constructorii interesați au termen până pe data de 23 februarie să depună ofertele.
Lucrări
„Obiectul contractului constă în reabilitarea infrastructurii Colegiului Tehnic Motru, respectiv a unui număr de 5 clădiri: școală, cantină, sală de festivități, atelier și cămin. Lucrările de reabilitare constau în lucrări de izolație a fațadelor cu vată bazaltică de 15 cm grosime, reabilitarea șarpantelor și înlocuirea învelitorilor existente cu învelitori din tablă tip LINDAB, refacerea hidroizolațiilor pe fundații și a trotuarelor de protecție, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie PVC termoizolantă de tip pentacameral și geamuri tripan, refacerea șapelor a hidroizolațiilor și termoizolarea teraselor necirculabile, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, corpurile de iluminat existente se vor înlocui cu corpuri electrice cu LED, înlocuirea caloriferelor existente cu calorifere din aluminiu, instalare aparate de condiționare a aerului, reparații tencuieli și zugrăveli”, potrivit caietului de sarcini.
Proiectul tehnic mai prevede execuția de lucrări pentru prevenirea și stingerea incendiilor (centrală de alarmare în caz de incendiu, hidranți interiori și exteriori, rezervor de apă intangibil cu stație de pompare și sursă independentă, instalare panouri solare şi fotovoltaice) și lucrări pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în clădirea școlii.
I.IRINOIU