Federațiile sindicale din minerit și energie îi trimit pe șefii țării în CSAT pentru criza energetică!

2865

* Reprezentanții salariaților CEO cheamă Justiția în ajutor!

Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate – Univers și Federația Națională Mine Energie transmit președintelui Iohannis, Guvernului, Parlamentului și Ministerului Energiei, o Scrisoare Deschisă, cerând explicații pentru facturile uriașe la energie și pentru dezastrul din sistemul energetic. Federațiile sindicale arată în clar că în România, criza energetică a fost declanșată INTENȚIONAT, de factori interni și externi.

,,Cerem implicarea imediată a Guvernului, a CSAT, pentru stoparea acestei crize false, și anchetarea de către organe de specialitate (de preferință care să nu aibă firme de vânzare energie sau de regenerabile), a celor care ne-au adus aici, la situația în care cetățenii României plătesc cel mai scump curent și gaz din Europa. Cerem justiției să se autosesizeze după ce membri ai guvernului au declarat că se fură banii românilor cu factură. Pentru că dorim că românii să nu mai fie săraci. Iar opusul sărăciei nu este bogăția, ci Justiția”

Iată principalele cauze, prezentate concret de federațiile sindicale, care au dus la dezastrul din energie:
-Facturi de mii de lei se suprapun peste dispariția iminentă a zeci de mii de locuri de muncă în anul 2022
-Între 2008-2022 s-au închis zeci de capacități de producție fără să se pună nimic în loc.
Sau dacă s-a pus, s-a pus altfel de energie.
S-a închis energia pe cărbune, care funcționează în baza curbei de sarcină și s-a pus în loc energie regenerabilă, pe care o ai sau nu, în funcție de vânt și soare.
-Azi am ajuns importator net de energie.
-Tot ce exportam este energie care nu trebuie nimănui, în golul curbei de sarcină, cu câțiva euro/MWh.
-Cei peste 11.000 DE SALARIAȚI AI CE OLTENIA SUNT PĂCĂLIȚI CU PLANURI DE RESTRUCTURARE ABERANTE, ZECILE DE MII DE (ÎNCĂ) SALARIAȚI DIN DIFERITE INDUSTRII CARE SE VOR ÎNCHIDE, NU POT STA NEPĂSĂTORI LA ACEST AMESTEC DE IMPOTENȚĂ ȘI HOȚIE.
-EXPLOZIA FACTURILOR LA ROMÂNI SE DATOREAZĂ LUPTEI POLITICIENILOR CU ENERGIA CLASICĂ, FĂRĂ A PUNE NIMIC ÎN LOC!
Semnatarii Scrisorii Deschise sunt vicepreședinții Federației Univers, Adrian Marciuc și Gabriel Căldărușe, și reprezentanții FNME, Dumitru Pîrvulescu – președinte și vicepreședintele Cristian Ovidiu Lădaru.
De asemenea, Scrisoarea Deschisă, în integralitate, aici:
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here