Val de angajări la Spitalul Județean. Se caută infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, moașă și asistenți medicali

3744

Cea mai mare unitate medicală din județul Gorj face zeci de angajări, prin concurs. În total sunt vacante 57 de posturi, pe mai multe secții. Se caută infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, moașă, asistenți medicali, dar și un maseur. Cele mai multe dintre aceste posturi vacante sunt la secțiile ATI, și anume opt posturi de infirmier debutant, patru de brancardier, opt posturi de asistent medical și două de asistent medical debutant. Concursurile au loc în lunile ianuarie și februarie.

Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt de infirmier debutant, 15 la număr. Sunt câte cinci posturi vacante la secțiile ATI 1 și Neurologie, trei posturi la ATI II și câte un post pentru secțiile Chirurgie generală I și Obstetrică-Ginecologie.
Mai sunt vacante 9 posturi de îngrijitoare la Laboratorul de analize medicale, Chirurgie generală I și II, Obstetrică-Ginecologie, ATI I, Bloc operator și Birou Administrativ, dar și 7 posturi de infirmier la Blocul operator și secțiile Cardiologie, Pediatrie și Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.
Spitalul Județean mai are nevoie de cinci brancardieri pentru secția ATI I și Bloc operator, o moașă și un maseur la Laboratorul Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.
Mai sunt scoase la concurs trei posturi de asistent social debutant la UPU SMURD și 16 posturi de asistent medical – debutant și principal.

Deficit de personal
Acestea sunt primele concursuri organizate în baza procedurii operaționale aprobate luna trecută, ceea ce înseamnă că va fi organizat un singur concurs pentru ocuparea unor posturi similare din cadrul diferitelor structuri ale spitalului. Scopul procedurii este acela de a eficientiza organizarea concursurilor pentru a ocupa mai multe posturi deficitare/vacante într-un timp cât mai scurt.
„Urmărim ocuparea posturilor vacante de la secțiile ATI, mai ales având în vedere valul cinci al pandemiei de coronavirus. Scoaterea la concurs a acestor posturi vine ca urmare a deficitului de personal și a referatelor întocmite de medicii șefi de secție. Unele dintre aceste referate au fost întocmite chiar de la începutul acestui an. Din păcate, din cauza pandemiei și a restricțiilor, aceste concursuri nu au putut fi organizate. Menționez că este primul concurs organizat conform procedurii aprobate în noiembrie la nivelul SJU Târgu-Jiu. Mare parte din aceste posturi sunt de personal medical auxiliar – infirmieri, brancardieri și îngrijitoare – unde Spitalul Județean înregistrează deficit. De exemplu, la Secția ATI I avem aprobat în statul de funcții nouă posturi de brancardieri și avem angajate doar două persoane. La Secția ATI II, avem în statul de funcții 21 de infirmieri debutanți și angajați avem doar șapte. Încercăm să remediem deficitul de personal”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.

Condiții
Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 10 ianuarie 2022, ora 15.30. Taxa se achită la casieria spitalului și este de 100 de lei pentru posturile de asistent medical, moașă și maseur și de 50 de lei pentru posturile de infirmier, brancardier și îngrijitoare.
Cei care au absolvit măcar școala generală își pot depune dosarele pentru posturile de infirmier debutant, brancardier și îngrijitoare. Pentru postul de moașă se cere diploma de licență în specialitate, fiind nevoie și de minimum 6 luni vechime. Aceeași vechime se cere și pentru postul de maseur, plus diploma de absolvire a unui liceu sanitar sau școală sanitară în profil.
Cei care vor să lucreze ca infirmier trebuie să aibă cel puțin șase luni vechime și să fi absolvit un curs de infirmier.
Selecția dosarelor are loc în zilele de 11 și 12 ianuarie 2022. Cele 11 concursuri vor avea loc începând cu 7 ianuarie 2022 și până pe 17 februarie.
După afișarea rezultatelor, repartiția se va face pe baza punctajului final în ordine descrescătoare, candidații declarați admiși urmând a fi convocați în vederea exprimării opțiunii privind repartizarea pe posturile vacante pentru care a fost organizat concursul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here