Lista de cumpărături pentru 6 persoane:
* 600 g cartofi
* 250 g coaste afumate
* 200 g ciolan de porc din faţă
* 200 ml vin roşu
* 50 g boia praf
* 6 cepe
* 3 morcovi
* 3 căței de usturoi
* 3 foi de dafin
* 3 boabe de ienupăr
* 2 litri de supă de legume
* 2 ardei roşii
* 2 linguri maghiran
* 2 crenguţe de cimbru uscat
* 1 lingură de seminţe de chimen
* 0,5 legături de pătrunjel
* ulei
* sare și piper după gust.
Mod de Preparare
Tăiaţi ceapa, morcovii şi ardeii rondele.
Tăiaţi ciolanul, coastele de porc şi prăjiţi-le în ulei.
Se scoate carnea prăjită şi se pune deoparte. Se mai adaugă puţin ulei în oală şi se prăjeşte ceapa.
Se adaugă morcovii, ardeii, usturoiul şi se prăjesc mai departe câteva minute.
Adăugaţi boia, amestecaţi rapid şi prăjiţi scurt. Se stinge cu vin roşu si se lasă să se reducă.
Se adaugă apoi boabele de ienupăr, foi de dafin, maghiran, seminţe de chimen, cimbru, sare, piper, carnea, supa de legume.
Se fierbe totul încet timp de aproximativ 2 ore. Se amestecă din când în când; dacă este necesar, se adaugă puţină supă clară de legume sau apă.
Curățați cartofii şi tăiați-i în cuburi mari. Apoi adăugați cartofii şi gătiți aproximativ 30 de minute.
Se toacă mărunt pătrunjelul verde și, spre final, se presară peste.
Poftă Bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!
Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com.
Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România prin video-urile făcute în natură.