Pandurii a câștigat duelul cu Gilortul! Ambii antrenori cred în îndeplinirea obiectivelor

2190

Pandurii Târgu Jiu a obținut, vineri, primul succes cu Mario Găman la timonă. Trupa gazdă s-a impus graţie unui start exploziv în care a profitat din plin de defensiva fragilă a echipei lui Mihai Dinu. Formaţia lui Mario Găman a intrat în avantaj de la ,,vestiare”, primul gol venind din piciorul lui Marian Habet, după doar 20 de secunde. Agresivitatea pandurilor a dat roade, mijlocașii au recuperat mai multe mingi în jumătatea adversă, iar Bebeto Lupuleţ a stat la capătul a încă două reuşite. Scorul era 3-0 în minutul 21. Partea a doua a debutat cu un şut superb a lui Avrămescu, dar căpitanul Gilortului a nimerit doar bara din afara careului. Dănăricu a mai avut o ocazie mare în minutul 53, dar nu l-a putut învinge pe Iovicin. Şi Pandurii a ratat destul de mult. Cele mai mari şanse în mitanul secund au venit de la Rasoveanu şi Georgescu, însă Voinea a intervenit bine în două rânduri. A fost primul succes pentru gazde după şase meciuri, în timp ce oaspeţii caută victoria de şapte partide.

Pandurii Târgu Jiu – Gilortul Târgu Cărbuneşti: 3-0 (3-0)
Pandurii: Iovicin – Afrim (46′ Peia), Savu, Suently, Trușescu (cpt) – Aerts, Habet (46′ De Las Heras), Mensah, Petre (65′ Tyreses) – Rasoveanu (80′ Georgescu), Lupuleț (65′ Obeng). Rezerve neutilizate: Oprița – Vrutaal, Moldovan, Dumitrescu. Antrenor: Mario Găman
Gilortul: Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu, Istudor (15′ Stegaru), Gheorghe, Miroiu (90′ Chirică) – Săulescu (61′ Bucur), Avrămescu (cpt), Dănăricu (61′ Filip), Almăjanu (90′ Lazăr) – Gîlcescu. Rezerve neutilizate: Safta, Oprișa. Antrenor: Mihai Dinu.

Pandurii şi Gilortul au obiective diferite. Mario Găman vrea să revină în liga secundă, iar Mihai Dinu este încrezător că formaţia sa poate rămâne în eşalonul terţ. Antrenorul amfitrionilor a declarat că succesul este unul de moral, dar este conştient că Pandurii are un program greu până la finalul anului. Gorjenii se deplasează la Deva şi Brad.
,,A fost o victorie frumoasă, meritată, venită după trei faze superbe. Asta le-am implementat băieților, în momentul în care recuperează mingea să jucăm rapid. Dacă se mişcă bine, vin şi golurile, vin şi ocaziile. Nu este uşor să joci fiecare meci sub presiune, sunt lucruri grele, dar vreau să vă asigur că vom da tot ce depinde de noi. Jucăm împotriva tuturor, am văzut ce arbitraje am avut în ultimele două meciuri, nu vorbim de meciul de azi. Suntem pregătiți să luptăm până la capăt. Nu am vrut să menajez jucătorii, am introdus patru jucători de atac, pentru că am simţit că au terminat benzina şi am venit cu un suflu nou. Putem marca mai mult, trebuie să găsim soluțiile optime acolo unde este nevoie, şi atunci scorul putea să fie un pic mai mare. Este o victorie foarte importantă pentru tot ceea ce înseamnă aceşti băieţi, pentru acest club şi sper ca de acum înainte să mergem pe aceleași principii şi, uşor-uşor, să fim acolo unde cred eu că ne este locul. Jucătorii accidentați nu cred că vor mai evolua anul acesta, dar cei care suntem aici trebuie să găsim soluții. Noi, antrenorii, trebuie să găsim formula optimă şi la meciul cu Deva”, a explicat Găman. Antrenorul Gilortului, Mihai Dinu, a pus înfrângerea pe seama tracului. Tehnicianul a admis că, deși a avut şi ghinion în unele meciuri, formația sa nu a fost nicicând la capacitate maximă în acest campionat. Dinu este convins că echipa poate avea altă față în partea a doua a sezonului, dar proiectul trebuie regândit. ,,Am început meciul slab, am fost timorați şi am luat gol după câteva secunde. Au urmat alte goluri şi s-a cam terminat meciul. După aceea, am echilibrat jocul, am reușit să ținem mingea, să pasăm şi am avut câteva ocazii. Sunt mulțumit, cât de cât, de repriza a doua, nu şi de rezultat. Normal că este îngrijorător că nu am mai câştigat de şapte jocuri. Este foarte greu să faci fotbal cu jucătorii care au şi alte servicii, nu ne putem numi profesioniști sută la sută, atâta timp cât nu ne putem antrena zi de zi. Inclusiv eu am serviciu. Diferența este făcută de pregătirea fizică, avem trei-patru jucători cu experiență şi restul copii. Sperăm ca de la iarnă să îndreptăm lucrurile, să mai aducem jucători şi să facem o perioadă de pregătire bună. Eu m-aş axa pe copii, juniori cât se poate de mulţi, şi vă garantez, dacă mai rămân la acest club, că Gilortul nu pică. Şi acum avem jucători valoroşi care fac diferența”, a precizat Dinu. Gilortul joacă în etapa viitoare, pe teren propriu, cu Aurul Brad.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here