VIDEO: Lacrimi și durere la înmormântarea regretatului interpret Petrică Mîțu Stoian! Tot personalul artistic al Ansamblului ,,Doina Gorjului”, la căpătâiul artistului

2700

Toată orchestra, corpul de balet, soliștii, conducerea și chiar echipa tehnică a Ansamblului Profesionist ,,Doina Gorjului” a participat, miercuri, la înmormântarea de la Craiova a fostului coleg, Petrică Mîțu Stoian. De altfel, s-a susținut acolo și un mic recital instrumental și s-au depus coroane de flori care să îl însoțească pe artist pe ultimul drum. Orchestra de la Gorj a acompaniat-o, de altfel, pe interpreta Ileana Lăceanu, care a interpretat o doină care îi plăcea lui Liviu Dafinescu, dar și lui Petrică. Artista Delia Barbu a interpretat, cu acompaniamentul aceleiași orchestre, o parte din Hora de Pomană, în timp ce directorul ansamblului, Gheorghe Porumbel, a rostit un cuvânt de mulțumire și adio pentru Petrică. Interpretul a activat timp de 12 ani la Doina Gorjului, în perioada 1995-2007, și deși a plecat de la ansamblu, a rămas legat de Doina Gorjului, așa cum îi plăcea să spună întotdeauna. Consiliul Județean Gorj și alte autorități au trimis coroane de flori la Craiova, în timp ce vicepreședintele Gheorghe Nichifor a participat, personal, la înmormântare.

Înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian a avut loc ieri, la Craiova.
Mii de persoane și-au luat rămas bun de la regretatul artist în cea mai dureroasă zi pentru folclorul românesc.
Autorități, simpli gorjeni și toată ,,Doina Gorjului” a fost acolo, alături de familia îndoliată, de prieteni, cunoscuți și de cei care îl iubeau pe marele artist.
De altfel, Maria Loga, una dintre cele mai bune prietene de-ale lui Petrică Mîțu Stoian, a fost surprinsă îngenuncheată de durere la mormântul marelui artist.
Femeia și-a luat rămas bun de la el năpădită de lacrimi.

Slujba de înmormântare a început la Biserica Mântuleasa din Craiova.
Sicriul cu trupul lui Petrică Mîțu Stoian s-a îndreptat apoi către cimitirul Ungureni, unde acesta a fost îngropat.
Conform tradiției, sicriul în care se afla Petrică Mîțu Stoian s-a oprit în anumite locuri.
La fiecare oprire, preoții au cântat și au spus rugăciuni în memoria artistului.
Impresarul Doru Gusman, cel care i-a fost alături profesional în ultimii 16 ani de viață lui Petrică Mîțu Stoian, l-a condus pe ultimul drum, cu lacrimi în ochi și sufletul îndoliat, pe regretatul artist.

Acesta, împreună cu familia, s-a ocupat ca înmormântarea să aibă loc așa cum Mîțu Stoian și-a dorit.
La fel ca și interpretul Enceanu, cel mai bun prieten al lui Petrică.
A.Stoica

Anchetă pentru malpraxis!
O anchetă pentru malpraxis a fost declanșată de procurori în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian.
Medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian.
Rezultatele preliminare ale necropsiei arată că interpretul de muzică populară a avut parte de o moarte violentă, suferind o ruptură la nivelul alveolei pulmonare din cauza tratamentului cu oxigen hiperbaric, au declarat surse judiciare, citate de presa centrală.
Artistul nu a fost testat de COVID la intrare în clinica privată unde urma să fie tratat cu oxigen hiperbaric. „Lui Petrică Mîțu Stoian nu i s-au făcut analize de coagulare a sângelui și a fost transportat la Spitalul Oravița cu o mașină de transport pacienți nedotată”, spun sursele. La momentul respectiv însă artistul nu era într-o stare gravă, existând doar suspiciunea că acesta expectora sânge după o ședință-test în camera hiperbară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here