Un proxenet din Rovinari, sub control judiciar! Racola tinere în vedere prostituției, prin metoda ,,Lover Boy”

5235

Mai multe percheziții au avut loc marți, la casa unui tânăr de 25 de ani, din Rovinari, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și abuz de încredere. Mai multe tinere au fost racolate de către acesta și trimise apoi în străinătate, unde erau obligate să se prostitueze.

Printre victime, o tânără din Bărbătești
Astfel, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au efectuat trei percheziții domiciliare, în orașul Rovinari, într-un dosar penal de trafic de persoane, proxenetism şi abuz de încredere. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la sfârșitul anului 2019, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Rovinari, prin metoda Lover Boy, ar fi recrutat o tânără, de 22 de ani, din comuna Bărbăteşti, în vederea exploatării sexuale în Austria. Polițiștii au constatat că, prin promisiuni de căsătorie, ar fi determinat-o pe aceasta să-i remită în mod direct şi să-i transfere prin serviciile de transfer monetar sume de bani rezultate din practicarea prostituţiei. În urma activităților desfășurate în dosarul penal, au mai fost identificate şi alte tinere racolate de bărbat, prin aceeași metodă.

Trei mandate de aducere și 60 de zile sub control judiciar
La percheziții, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei telefoane mobile și patru grame substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, iar, în urma audierii bărbatului bănuit de săvârșirea faptelor, procurorul de caz a dispus, față de acesta, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, a transmis IPJ Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here