CEO trebuie să plătească 8% pentru fiecare salariat care a muncit în condiții speciale

7790

După trei luni în care legea de pensionare anticipată pentru mineri și energeticieni, 197/2021, nu a fost aplicată, nici administrația Complexului Energetic Oltenia nu a reușit să încadreze salariații în noile prevederi.

Până în acest moment, CEO nu a plătit procentul de 8% aferent condițiilor speciale de muncă, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de la data de 18 august, când legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

,,Va fi supărare mare”
În rândul angajaților companiei mocnește deja un scandal cu privire la faptul că, acum, liderii sindicali care sunt și inspectorii sociali ai companiei, dar și angajați TESA vor să beneficieze de prevederile acestei legi. Pe de altă parte, tensiunile ar putea lua amploare dacă administrația nu va plăti contribuția de 8 la sută: ,,Va fi o ședință a comisiei de negociere pentru încheierea actului adițional nr. 6, prin care angajații vor fi încadrați în condiții speciale de muncă. Va fi supărare mare dacă administrația nu va plăti contribuțiile aferente condițiilor speciale așa cum prevede legea, din data de 18 august. Pentru CEO aceste sume sunt un mizilic comparativ cu cifra de afaceri a companiei. Eu sper să semneze actul adițional în această săptămână”, a spus vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here