Un gorjean, cu dublu transplant renal, primul pacient tratat la Târgu-Jiu cu anticorpi monoclonali

1475

Un bărbat de 58 de ani, care în trecut a efectuat un dublu transplant renal, este primul pacient cu Covid căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonali la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Bărbatul a fost internat vineri la secția de Boli Infecțioase a spitalului din Târgu-Jiu, cu o formă ușoară de Covid.

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, vineri, 22 octombrie, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
„Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 58 de ani și întrunește criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicația ajută pacienții infectați și care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
Bărbatul a fost internat vineri la secția de Boli Infecțioase a spitalului din Târgu-Jiu, iar echipa medicală care se ocupă de caz a decis, potrivit anamnezei și investigațiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali.
Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, are o formă ușoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturație bună de oxigen, fiind eligibil pentru acest tratament, spun reprezentanții spitalului. Pacientul se află în primele zile de la contractarea infecției cu SARS-CoV-2.

16 fiole pentru Târgu-Jiu
Spitalul din Târgu-Jiu a primit 16 doze de anticorpi monoclonali din partea Ministerului Sănătății.
„Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane”, au mai precizat reprezentanții spitalului.
Asemenea altor medicații antivirale, eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.
Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.