Certificatul verde, obligatoriu pentru fotbaliști

1451

Federaţia Română de Fotbal a aprobat miercuri modificarea şi completarea Protocolului de desfăşurare a competițiilor în contextul pandemiei de COVID-19. Certificatul Verde a devenit obligatoriu începând de joi, 21 octombrie, pentru toţi jucătorii. Aşadar, fotbaliştii nu vor putea juca decât dacă trimit anterior la FRF Certificatul Verde, care să ateste că au 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test negativ RT-PCR/antigen rapid nu mai vechi de 14, respectiv 7 zile. Pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca şi viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligaţia verificării acestor documente. Orice club care nu îndeplineşte cerinţa testării va fi considerat ca neprezentat la meci. În continuare, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării. De asemenea, minorii sunt şi ei exceptați de la testare. Pentru persoanele care nu sunt eligibile pentru a obţine Certificatul Verde, certificatele de testare sunt valabile 24 de ore pentru testul antigen-rapid şi 72 de ore pentru testul RT-PCR.
,,Din punctul meu de vedere, lumea trebuie să fie liberă să aleagă, dar cel mai important este să fim cu toții sănătoși”, a comentat antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru.
,,Aşa facem, testare înainte de fiecare meci. Ai mei au trecut prin boală. 6 luni, e bine. Testăm PCR fără nicio problemă, vaccin niciodată. E o regulă normală, dar nu e normală cealaltă, că dacă e vaccinat nu are nevoie de testare. Toată lumea la testare! N-ai bani, nu joci fotbal. Dacă nu ai bani, ce faci, îi îmbolnăvești pe ceilalţi?”, a declarat finanțatorul de la FCSB, Gigi Becali.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here